Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2016 17:39

Ενημέρωση μηχανικών από τον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ στην Τρίπολη

Γράφτηκε από την
Ενημέρωση μηχανικών από τον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ στην Τρίπολη

Ενημέρωση μηχανικών έγινε στην Τρίπολη από τον Ντίνο Μακέδο, πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ και αντιπρόεδρο της Attica Bank, σχετικά με τον ασφαλιστικό κλάδο των μηχανικών, το νέο ΤΜΕΔΕ και τις τελευταίες εξελίξεις στην εν λόγω τράπεζα.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι ο Ντ. Μακέδος ανακοίνωσε τη δημιουργία νέου φορέα, που θα ονομάζεται Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΤΜΕΔΕ) και το οποίο έχει ως έναρξη λειτουργίας την 1/1/2017, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτό, «με βάση τις προβλέψεις του νέου ασφαλιστικού νόμου, θα εγγραφούν οι νυν πιστούχοι του ΤΣΜΕΔΕ και όσοι μελλοντικά ζητήσουν παροχή εγγυοδοσίας ή πιστοδοσίας».

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε ότι «τον Οκτώβριο θα κατατεθεί νομοσχέδιο "σκούπα", το οποίο θα επιχειρήσει να λύσει πολλά από τα θέματα που δημιουργούνται από τις ασάφειες ή από τα προβλήματα του νόμου 4387/16», ενώ ενημέρωσε το Σώμα ότι «έχει ήδη ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του νομικού γραφείου που θα αναλάβει για λογαριασμό του ΕΤΑΑ την επιστροφή των αποθεματικών που αναγκαστικά "κουρεύτηκαν" στο πλαίσιο του PSI και αναμένεται η συμβασιοποίηση».

Τέλος, ανέφερε ότι «στα ειδοποιητήρια του Α΄ εξαμήνου 2016 θα συμπεριληφθούν οι αναδρομικές εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ της περιόδου 2011 - 2012, του νόμου 3986/2011, οι οποίες έχουν ήδη αποδοθεί στον Οργανισμό. Οι υπόλοιπες αναδρομικές εισφορές της περιόδου 2011-2014 προβλέπεται να κατανεμηθούν σε οκτώ ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις, πρόταση που θα οριστικοποιηθεί μετά από εισήγηση της ΔΕ του ΤΣΜΕΔΕ».


NEWSLETTER