Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 15:29

Προγραμματική σύμβαση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας 

Γράφτηκε από τον
Προγραμματική σύμβαση για το λιμάνι της Κυπαρισσίας 

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και του Δήμου Τριφυλίας αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για το έργο «Επισκευή προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας».

Ετσι, όπως όλα δείχνουν, γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του έργου, καθώς ήδη έχει υπογραφεί από τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση η χρηματοδότηση της αποκατάστασης του λιμανιού της Κυπαρισσίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ. 

"Φτάσαμε στο σημείο να αποκαταστήσουμε το λιμάνι και να του δώσουμε την προοπτική που μπορεί να έχει" τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας. Οπως είπε, σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται να γίνουν 3 ενισχύσεις στο σημείο του σπασίματος και αποκαταστάσεις όπου έχουν γίνει φθορές στον παλιό μόλο. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει επέκταση του προσήνεμου μόλο κατά 70 μέτρα, κάτι που όμως θα γίνει σε επόμενο στάδιο. Τόνισε επίσης ότι αυτή η υπόθεση έγινε και υπόθεση της Περιφέρειας, ενώ έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και έχουν εκφραστεί ευχαριστίες στους κυβερνητικούς παράγοντες.

Για θετική εξέλιξη μίλησαν και οι παρατάξεις των αντιπολιτεύσεων, με την επισήμανση ότι ο δήμος θα πρέπει να παρακολουθεί από κοντά το έργο για να μην υπάρξουν ξανά προβλήματα και πάνε στράφι τα χρήματα. 

Κ.Μπ.


NEWSLETTER