Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 19:13

600.000 ευρώ δεν έφτασαν για τον καθαρισμό του Αρι 

Γράφτηκε από τον

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε στην "Ε" ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρομάνης Χάρης Κουτσουρόπουλος, γιατί παρότι έγιναν 3 εργολαβίες, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, ο ποταμός Αρις δεν καθαρίστηκε. Γι’ αυτό το λόγο, ο κ. Κουτσουρόπουλος ζητεί από «την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου να ελέγξει τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, για τυχόν ευθύνες και παραλείψεις».

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. παρατήρησε ότι εδώ και χρόνια ζητεί τον καθαρισμό του Αρι με τρακλάιν (φαγάνα) στα όρια της Μικρομάνης, και το ζήτησε κι εγγράφως το φετινό Μάιο, για τελευταία φορά, αλλά το αίτημά του δεν ικανοποιήθηκε, παρότι έγιναν 3 εργολαβίες για τον καθαρισμό του ποταμού από την Π.Ε. Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, είπε ότι: «Η πρώτη εργολαβία έγινε -και σωστά- με τρακλάιν, μέχρι σχεδόν τη γέφυρα του δρόμου Ασπρόχωμα - Μεσσήνη, στο πρώην εργοστάσιο Λέκκα. Στη δεύτερη εργολαβία ο καθαρισμός δεν έγινε με τρακλάιν και δεν καθαρίστηκε ο Αρις, αλλά ρέματα και αποστραγγιστικά αυλάκια στον Μπουρνιά, μικρότερης διατομής. Η τρίτη ήταν πλημμελής, έγινε στο δυτικό τμήμα και σε τμήμα της κοίτης, γιατί το μηχάνημα είχε μικρό βραχίονα. Αυτή η εργολαβία έκλεισε με τον καθαρισμό του πρανούς του ποταμού, με αποτέλεσμα να καταστραφούν 40 πλατάνια και παρά τις διαβεβαιώσεις δεν επαναφυτεύτηκαν».

Ο κ. Κουτσουρόπουλος επεσήμανε ότι «η αντιπλημμυρική προστασία εξασφαλίζεται με καθαρισμό του ποταμού και όχι του πρανούς. Καθάρισαν το ανάχωμα αντί το ποτάμι».

Ο πρόεδρος εκτίμησε ότι εξαιτίας του μη καθαρισμού του ο Αρις έσπασε στη Μικρομάνη και προκάλεσε καταστροφές στο μοναστήρι, στο μετόχι της Μεγίστης Λαύρας, σε ζώα και καλλιέργειες.

Γ.Σ.