Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016 09:24

Δειλά βήματα επέκτασης του αεροδρομίου

Γράφτηκε από τον

Κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει στο θέμα της επέκτασης του αεροδρομίου Καλαμάτας, χωρίς όμως να είναι σίγουρο πως θα γίνει η προώθηση και εφαρμογή των διαδικασιών που απαιτούνται για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας ζήτησε από τις Διευθύνσεις Δασών και Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας να γνωμοδοτήσουν ότι τα 48 περίπου υπό απαλλοτρίωση στρέμματα στη βόρεια πλευρά του αεροδρομίου δεν είναι δασική έκταση. Και αυτές οι γνωμοδοτήσεις περιλαμβάνονται στις προϋποθέσεις για την προώθηση των σχετικών διαδικασιών.

Οι τίτλοι κυριότητας και οι μεταβολές στις υπό απαλλοτρίωση ιδιοκτησίες έχουν επικαιροποιηθεί από πέρσι, ενώ έχουν ανανεωθεί και οι περιβαλλοντικοί όροι. Το γεγονός ότι εδώ και ένα χρόνο οι σχετικές διαδικασίες έμειναν στάσιμες, δημιουργεί ερωτηματικά και αμφιβολίες για την πρόοδο της σημαντικής υπόθεσης επέκτασης του αεροδρομίου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΥΠΑ η επέκταση προβλέπεται να υλοποιηθεί μέχρι το 2020. Ο σχεδιασμός αυτός, ωστόσο, υπήρχε από το 2002.

Να υπενθυμίσουμε ότι με βάση τον συγκεκριμένο σχεδιασμό ο χώρος των καυσίμων και του μηχανοστασίου θα μετακινηθεί στο βόρειο άκρο της επέκτασης, και ο υφιστάμενος σταθμός του αεροδρομίου θα διπλασιαστεί.

Γ.Σ.