Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2016 08:56

Ημερίδα για τις προοπτικές του αγροτικού τομέα από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Γράφτηκε από την
Ημερίδα για τις προοπτικές του αγροτικού τομέα από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

Εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές του αγροτικού τομέα στη Μεσσηνία 2016» διοργανώνει σήμερα στην Καλαμάτα το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 5 μ.μ., στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου "Elite City Resort" και γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου αγροτικής ανάπτυξης.

Το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των δράσεων και μελετών που υλοποιήθηκαν εντός του έτους, καθώς και επίκαιρα θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Μεσσηνίας. Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστούν συμπεράσματα και στοιχεία από τη μέχρι τώρα εξέλιξη της μελέτης που αφορά στην εντατική καλλιέργεια της παραδοσιακής ποικιλίας τομάτας με την ονομασία χοντροκατσαρή, από τον Κώστα Δελή καθηγητή Εφαρμογών Γενετικής Φυτών και Βιοτεχνολογίας του ΤΕΙ Πελοποννήσου. Σημαντική θα είναι επίσης η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας σχετικά με τη μαύρη σταφίδα Μεσσηνίας, όπου θα αναλύσει ο Λέανδρος Σκαλτσούνης καθηγητής του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια ο Ευάγγελος Βέργος κοσμήτωρ στη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, θα αναφερθεί στο ζήτημα της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα και στη σημασία της παρουσίας του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας στη Μεσσηνία. Η Ιωάννα Μηλιώνη υπεύθυνη Ποιότητας και του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του προγράμματος σχετικά με τη σημασία των γευσιγνωστικών χαρακτηριστικών του ελαιολάδου σε παραδοσιακούς χώρους μαζικής εστίασης της Μεσσηνίας. Στο πλαίσιο ανάδειξης της σημασίας των μεσσηνιακών προϊόντων ο Δημήτρης Μελεμενής executive chef στην Costa Navarino, θα αναφερθεί στη σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τριτογενή τομέα. Τέλος, η Ελενα Δανάλη υπεύθυνη της εκστρατείας της βιώσιμης γεωργίας στην Greenpeace θα παρουσιάσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγροτών στην καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών για αντικατάσταση μεταλλαγμένης σόγιας στις ζωοτροφές. Συντονιστής του πάνελ συζητήσεων θα είναι ο Αγγελος Μάρκου διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας GAEA.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στα τηλ. 210 9490253, 27230 28353 και 6986-689093 ή στο info@cvf.gr.


NEWSLETTER