Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 11:43

Επανακαθορίζει τα τέλη κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού ο Δήμος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Στα 11 ευρώ το τ.μ., πρόκειται να επανακαθορίσει τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού για το 2017, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας σήμερα, στη 1 το μεσημέρι. Αυτό εισηγείται ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρος της επιτροπής Δ. Μπούχαλης.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περσινή χρονιά το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας είχε αποφασίσει τη μείωση του μισθωτικού ανταλλάγματος για τη χρήση του αιγιαλού από 11 ευρώ σε 4 ευρώ το τ.μ. και είχε καθορίσει τέλος καθαριότητας αιγιαλού 5 ευρώ το τ.μ. Και αυτό για να πάρει, επιτέλους, κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς, χρήματα, από τη χρήση του αιγιαλού που δεν είχε πάρει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ομως, τη συγκεκριμένη απόφαση είχε ακυρώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ο δήμος είχε προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 152.

 

Οπως είχε επισημάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Π. Νίκας, ο δήμος όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε εισπράξει ούτε ευρώ από τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων στον αιγιαλό, γιατί κάθε χρόνο πολύ λίγοι επαγγελματίες της παραλίας -πέρυσι μόνο 4 από τους δεκάδες σε όλη την παραλιακή ζώνη- κατέθεσαν αίτηση στο δήμο για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλού. Για όλους τους υπόλοιπους που καταλαμβάνουν τον αιγιαλό αυθαίρετα, στο τέλος της καλοκαιρινής περιόδου η Κτηματική Υπηρεσία βεβαιώνει πρόστιμο αυθαίρετης κατάληψης, το οποίο, όμως, εισπράττεται από το Δημόσιο μέσω ΔΟΥ και ο δήμος δεν παίρνει καθόλου χρήματα.