Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 17:30

Διεκδίκηση αποζημίωσης για την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής στα Αρφαρά

Γράφτηκε από την
Διεκδίκηση αποζημίωσης για την καταστροφή της ελαιοπαραγωγής στα Αρφαρά

Αποζημιώσεις για την καταστροφή στην ελαιοπαραγωγή, μείωση της φορολογίας και νέο συνεταιριστικό πλαίσιο, ζητεί η Πρωτοβουλία Αγροτών της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών.

Τα αιτήματα αυτά περιλαμβάνονται σε ψήφισμα που εκδόθηκε από τους παραγωγούς με την ολοκλήρωση ενημερωτικής συνάντησης - ημερίδας, την περασμένη Κυριακή, στο Νιαρχέικο Πολιτιστικό Κέντρο Αρφαρών.

Στην εκδήλωση υπήρξαν εισηγήσεις από ανθρώπους της αγοράς για το λάδι, τις ασθένειες της ελιάς, την πρόληψη, την εμπορία, την προστιθέμενη αξία, το ασφαλιστικό - φορολογικό των αγροτών και τους δασικούς χάρτες.

Στο τέλος διαμορφώθηκε ψήφισμα με απόλυτη αποδοχή, με σκοπό να φτάσει στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και τον ΕΛΓΑ.

Σε αυτό οι παραγωγοί της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών ζητούν: Τη δίκαιη κάλυψη της απώλειας του εισοδήματος,  λόγω της καταστροφής της παραγωγής λαδιού για την περίοδο 2016-2017. Διευκόλυνση (πρόσβαση) στην τραπεζική χρηματοδότηση. Την προστασία (πρόληψη) της παραγωγής μας. Τη μείωση της φορολογίας και των εισφορών για σύνταξη και υγεία. Ενα νέο συνεταιριστικό πλαίσιο (νόμο) για τη συλλογική λειτουργία όλου του φάσματος της παραγωγικής διαδικασίας στη βάση ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας. 


NEWSLETTER