Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 17:44

Επεκτείνονται οι χώροι για τραπεζοκαθίσματα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Χθες η Δημοτική Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε την τροποποίηση και συμπλήρωση απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας το 2010, για τον κανονισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρων:

α) Για την παραχώρηση χώρων δυτικά της οδού Αριστομένους, στο χώρο ανάπλασης στα "Ουζάκια", στην προβολή των επιχειρήσεων και σε τμήμα βάθους 4,50 μέτρων. Αυτό θα ισχύσει στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου (από Ξενοφώντος έως Δημοσθένους), στην πλατεία Δικαστικού Μεγάρου από Δημοσθένους έως Σόλωνος και στην πλατεία Διοικητηρίου από Σόλωνος έως Μακεδονίας.

β) Στην οδό Αριστομένους και στο πεζοδρόμιό της από τη Βασ. Γεωργίου έως τη Βασ. Ολγας, ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων ορίζεται σε απόσταση 1 μέτρου από την οικοδομική γραμμή. 

γ) Στο πεζοδρόμιο της Αριστομένους από τη Βασ. Ολγας έως την Πλάτωνος, ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων ορίζεται σε απόσταση 1,40 μέτρων από την οικοδομική γραμμή.

δ) Στον πεζόδρομο Πανταζοπούλου, από την Αριστομένους μέχρι την Αναγνωσταρά, ορίζεται ζώνη πλάτους 0,50 μέτρων από την οικοδομική γραμμή κάθε πλευράς, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων.