Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 16:42

Ενημέρωση για την αντιμετώπιση του δάκου και του γλοιοσπορίου στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Επιστημονική εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας αύριο Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας στις 5 μ.μ.

Το θέμα της είναι η αντιμετώπιση του δάκου και του γλοιοσπορίου. Σε αυτή είναι προσκεκλημένοι να μιλήσουν καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι διευθυντές Δ.Α.Ο.Κ. Μεσσηνίας και Τριφυλίας. Από την πλευρά του Συλλόγου θα παρουσιαστούν θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση του δάκου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής: 5 μ.μ. προσέλευση, 5.30 χαιρετισμοί, 5.45 Ιωάννης Βορβίλας γεωπόνος, πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών (το πρόγραμμα της εκδήλωσης). 6 μ.μ. "Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς με έμφαση στη μέθοδο των δολωματικών ψεκασμών" Διονύσιος Περδίκης επίκουρος Καθηγητής Ζωολογίας και Εντομολογίας. 6.30 μ.μ. "Παρακολούθηση και διαχείριση της ανθεκτικότητας του δάκου στα εντομοκτόνα" Ιωάννης Βόντας αναπληρωτής καθηγητής Γεωργικής Φαρμακολογίας. 7 μ.μ. "Γλοιοσπόριο, κερκόσπορα και κυκλοκόνιο της ελιάς: αιτιολογία, επιδημιολογία και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση" Δημήτριος Τσιτσιγιάννης επίκουρος καθηγητής Φυτοπαθολογίας. 7.45 μ.μ. "Τοποθέτηση και παρέμβαση για το πρόγραμμα δακοκτονίας" Ιωάννης Κυριακόπουλος διευθυντής ΔΑΟΚ Μεσσηνίας. 8 μ.μ. "Τοποθέτηση και παρέμβαση για το πρόγραμμα δακοκτονίας" Αντώνης Παρασκευόπουλος διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας. 8.15 μ.μ. "Προτάσεις του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας για την αντιμετώπιση του δάκου" Απόστολος Ζωντανός γεωπόνος - γραμματέας Συλλόγου.