Πέμπτη, 04 Μαϊος 2017 16:09

Εκμίσθωση για 50 χρόνια του Τουριστικού Γαργαλιάνων 

Γράφτηκε από τον
Εκμίσθωση για 50 χρόνια του Τουριστικού Γαργαλιάνων 

Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας η έναρξη των διαδικασιών εκμίσθωσης του δημοτικού τουριστικού ξενώνα Γαργαλιάνων, στη συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Τρίτης. Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης εκφράστηκαν σοβαρές ενστάσεις όχι για την έναρξη των διαδικασιών αλλά για το χρονικό διάστημα της εκμίσθωσης που πρότεινε η δημοτική αρχή και είναι στα 50 χρόνια.

Από την πλευρά τους πρότειναν η χρονική διάρκεια να είναι για 25 χρόνια και παράλληλα έκαναν πρόταση για συνολική αξιοποίηση της περιοχής, προκειμένου να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Προφήτη Ηλία Γαργαλιάνων ένα πάρκο, ώστε να είναι πιο ελκυστική σαν επένδυση.

Ωστόσο υψηλό είναι και το κόστος για να μπορέσει να λειτουργήσει ο τουριστικός ξενώνας, καθώς όπως αναφέρθηκε οι εργασίες και οι μελέτες ανέρχονται στα 640.000 ευρώ, τα οποία θα πρέπει να διαθέσει ο ενδιαφερόμενος επενδυτής και το ποσό αυτό θα αποπληρωθεί με μειωμένο μίσθωμα προς το δήμο. 

Για έργο που φέρνει σε πέρας η σημερινή δημοτική αρχή έκανε λόγο ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας, σημειώνοντας πως για πρώτη φορά έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ευστάθιο Ανδρινόπουλο να σημειώνει ότι το θέμα του τουριστικού των  Γαργαλιάνων έχει απασχολήσει ξανά το Σώμα και οι διαδικασίες για τη νομιμοποίησή του είχαν ξεκινήσει από πριν. 

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σαράντος Κουκούμης, τονίζοντας ότι με τέτοιες διαδικασίες το μόνο που εξυπηρετούνται είναι τα λαϊκά συμφέροντα. Τελικά η πρόταση του δημάρχου για έναρξη των διαδικασιών και εκμίσθωση για 50 χρόνια τέθηκε σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας εκτός της Μαρίας Πανουσιοπούλου. Κατά ψήφισαν οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης προτείνοντας εκμίσθωση για 25 χρόνια και δημιουργία πάρκου στην περιοχή. Λευκό ψήφισε η επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωάννα Μαραβελή και κατά ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Σαράντος Κουκούμης.

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER