Σάββατο, 27 Μαϊος 2017 10:23

Οδύσσεια χωρίς τέλος με τους πλαστικούς κάδους στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Σε οδύσσεια χωρίς τέλος έχει εξελιχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια πλαστικών κάδων αποκομιδής απορριμμάτων στο Δήμο Τριφυλίας.

Ενδεικτικό είναι ότι η απόφαση για το διαγωνισμό μπορεί να πάρθηκε στις 13 Ιουνίου του 2016 αλλά ακόμη και σήμερα οι κάδοι δεν έχουν παραληφθεί επισήμως. Βέβαια οι κάδοι έχουν φτάσει στο δήμο, αλλά εδώ και μήνες μένουν στοιβαγμένοι σε ένα χώρο, καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με το διαγωνισμό και τις ενστάσεις που επακολούθησαν. 

Η τελευταία απάντηση που περιμένει ο δήμος είναι από την Επιτροπή του άρθρου 152, και προς αυτή την κατεύθυνση ασκούνται πιέσεις ώστε το συντομότερο δυνατό να δοθεί η απάντηση. Το έργο είναι προϋπολογισμού 69.742 ευρώ και η προμήθεια των κάδων θα πρόσφερε μια ανάσα σε όλο το δήμο, ειδικά ενόψει καλοκαιριού που οι ανάγκες είναι ακόμη μεγαλύτερες, λόγω της αύξησης των επισκεπτών. Οσο η υπόθεση αυτή μένει πίσω, τόσο ο Δήμος μένει χωρίς κάδους, αλλά και με τα χρήματα δεσμευμένα στο διαγωνισμό.

Οπως είχε αποφασιστεί, ο διαγωνισμός έγινε στις 27 Ιουνίου. Πριν από αυτόν και μετά ακολούθησαν ενστάσεις από τους συμμετέχοντες που ως επί το πλείστον απορρίφθηκαν από την Επιτροπή Διαγωνισμού και την Οικονομική Επιτροπή. Ο πρώτος αυτός διαγωνισμός από την Οικονομική Επιτροπή κρίθηκε άγονος και έτσι προγραμματίστηκε επαναληπτικός για τις 9 Αυγούστου. Ακολούθησαν νέες ενστάσεις, ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε σε έναν ανάδοχο, ωστόσο μέχρι και σήμερα το ζήτημα των ενστάσεων δεν έχει ξεκαθαρίσει. Πριν από λίγους μήνες οι κάδοι έφτασαν στην Κυπαρισσία, χωρίς όμως να μπορούν να παραληφθούν από το Δήμο - και έτσι έχουν μείνει εκεί να τους κοιτάζουν όλοι, ενώ στις γειτονιές υπάρχουν αρκετοί ξεχαρβαλωμένοι κάδοι.

Κ.Μπ.