Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2011 00:10

Εντάχθηκε και τυπικά στο ΕΣΠΑ η βελτίωση του Κέντρου Υγείας Πύλου

Γράφτηκε από την
Εντάχθηκε και τυπικά στο ΕΣΠΑ η βελτίωση του  Κέντρου Υγείας Πύλου

Επικυρώθηκε και τυπικά η ένταξη του έργου βελτίωσης κτηριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών κι εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Πύλου, προϋπολογισμού 234.700 ευρώ, στο ΠΕΠ του ΕΣΠΑ, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι «επειδή το κτήριο και οι εγκαταστάσεις είναι παλιά, υπάρχει δυνατότητα, με εργασίες που προβλέπονται, να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας στο κτήριο. Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτύχουμε τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών υγείας σε σύγχρονο περιβάλλον».

Αναλυτικά, οι εργασίες που προβλέπονται, αφορούν: «Αποξήλωση της υπάρχουσας φθαρμένης ψευδοροφής και τοποθέτηση νέας. Αντικατάσταση φωτιστικών ψευδοροφής στον κεντρικό χώρο εισόδου - αναμονής και στους διαδρόμους. Αντικατάσταση των φθαρμένων ή κατεστραμμένων φωτιστικών οροφής. Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών κουφωμάτων και θυρών. Αντικατάσταση όλων των παλιών και φθαρμένων θερμαντικών σωμάτων. Εγκατάσταση συστήματος αντιστάθμισης στο λεβητοστάσιο. Αντικατάσταση παλιών κλιματιστικών. Τοποθέτηση κλιματιστικών σε επιμέρους χώρους. Τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών στη νότια στέγη του κτηρίου για κάλυψη του 60% του ζεστού νερού χρήσης. Κατασκευή ράμπας εισόδου ΑΜΕΑ στην είσοδο των Επειγόντων και στην κεντρική είσοδο. Χρωματισμό εσωτερικής και εξωτερικής τοιχοποιίας, οροφών και σωληνώσεων. Αντικατάσταση σε πλακάκια και είδη υγιεινής».


NEWSLETTER