Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 14:15

Aποζημίωση 8 εκατ. από Interamerican στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας

Γράφτηκε από την
Aποζημίωση 8 εκατ. από Interamerican στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας

Την καταβολή αποζημίωσης ύψους 8 εκατ. ευρώ στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας ανακοίνωσε η Interamerican, για τη ζημιά που υπέστη από πυρκαγιά ο ασφαλισμένος συνεταιριστικός οργανισμός.

Όπως ανακοινώθηκε, η ζημιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου "Εσπερίδες", πέρυσι (31 Αυγούστου) στα Λειβάδια Άργους, ήταν εκτεταμένη, τόσο στο κτηριακό συγκρότημα όσο και στο μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού και τις αποθηκευμένες ύλες. Η Interamerican, μετά την ολοκλήρωση εμπεριστατωμένης έρευνας, της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης και τον έλεγχο των στοιχείων που υπέβαλε η πληγείσα εταιρεία, έκλεισε με αποτίμηση της ζημιάς την υπόθεση τον περασμένο Μάιο.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΑΣ Αργολίδας - ΡΕΑ ευχαριστεί δημοσίως την INTERAMERICAN για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα υψηλής ασφαλιστικής ευθύνης που επέδειξαν τα αρμόδια στελέχη της κατά τη διαχείριση της ζημιάς και τις διαπραγματεύσεις, δεδομένου ότι η αποζημίωση εξασφαλίζει σε σημαντικό βαθμό την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και τη συνέχεια της λειτουργίας της επιχείρησης, με επαναπρόσληψη του συνόλου, σχεδόν, του προσωπικού της. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο συνεταιριστικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1938, συγκεντρώνει τη συμμετοχή 421 συνεταιριστών, με μεγάλη παραγωγή καταναλωτικών αγαθών σε χυμούς και αναψυκτικά, καθώς και βιομηχανικών ειδών -συμπυκνωμάτων εσπεριδοειδών- τα οποία διατίθενται στην εγχώρια αγορά και διεθνώς.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2017 η Interamerican έχει καταβάλει 40,5 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις συμβολαίων κατά ζημιών σε 28.798 περιπτώσεις, επί συνόλου καταβεβλημένων αποζημιώσεων εξαμήνου της τάξεως των 113,8 εκατ. ευρώ και διαχείρισης 178.609 περιστατικών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER