Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 17:23

Εκπαιδευτικά σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου σε Πύλο και Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Εκπαιδευτικά σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου σε Πύλο και Καλαμάτα

 

Εκπαιδευτικά σεμινάρια γευσιγνωσίας ελαιολάδου θα γίνουν στις 2 και 3 Νοεμβρίου στην Πύλο και στην Καλαμάτα αντίστοιχα, με τη στήριξη του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Τα σεμινάρια είναι δωρεάν, θα έχουν την ίδια δομή και θεματολογία τόσο στην Πύλο όσο και στην Καλαμάτα.

Το σεμινάριο στην Πύλο που διοργανώνεται από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος και το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο “Poseidonia” στην Πύλο και περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό δίνονται μεταξύ 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι (τηλέφωνο 27230 28353 ή info@cvf.gr). Στην Καλαμάτα το σεμινάριο διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Elite City Resort”, ενώ πληροφορίες γι’ αυτό δίνονται 9 το πρωί με 2 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο (τηλέφωνα 27210 62212, 27210 62200 ή info@messinianchamber.gr).

Για κάθε εκπαιδευτικό σεμινάριο ο αριθμός των ατόμων δεν θα ξεπερνά τα 20 άτομα και -όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση- θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας κατά τη διαδικασία των εγγραφών, η προθεσμία για τις οποίες λήγει στις 30 Οκτωβρίου.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια απευθύνονται σε παραγωγούς, σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες της τυποποίησης και της εμπορίας ελαιολάδου, όπως επίσης σε επαγγελματίες του χώρου των τροφίμων και της εστίασης, καθώς και σε όποιον θα ήθελε να αποκτήσει μία ολοκληρωμένη γνώση σχετικά με τη γευσιγνωσία ελαιολάδου. Σκοπός των σεμιναρίων είναι η κατανόηση βασικών ζητημάτων που σχετίζονται με την ποιότητα και την οργανοληπτική αξιολόγηση, καθώς και τη σχέση της ποιότητας με ένα επιτυχημένο εξαγωγικό μοντέλο. 

Τα σεμινάρια πέραν των θεωρητικών εισηγήσεων περιλαμβάνουν και πρακτική επίδειξη γευσιγνωσίας ελληνικών ελαιολάδων. Εκπαιδευτές θα είναι η Ελευθερία Γερμανάκη (Panel Supervisor Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Α.Σ. Ρεθύμνου “Ενωση”), ο Μανώλης Καρπαδάκης (Τμήμα Εξαγωγών και Marketing στην Terra Creta) και η Χριστίνα Στριμπάκου (γευσιγνώστρια ελαιολάδου και συνιδρύτρια της LIÁ Cultivators που εδρεύει στην περιοχή της Μεσσηνίας).


NEWSLETTER