Τετάρτη, 03 Νοεμβρίου 2010 17:21

Εξέπληξε τους πάντες η φετινή εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά...»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εξέπληξε τους πάντες η φετινή εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου, Φυσικά...»

Ο κόσμος «διψά» για επώνυμο κρασί και αναζητά να το δοκιμάσει με ασίγαστο, παρά την κρίση, πάθος. Αυτό κατέδειξε η απίστευτα πολυπληθής προσέλευση επισκεπτών στη φετινή εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου Φυσικά...», που έλαβε χώρα την Κυριακή 24 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hilton, κάνοντας ακόμα και τους πλέον αισιόδοξους να μην πιστεύουν στα μάτια τους! Η δε κοσμοσυρροή δημιουργήθηκε τόσο από «παλιούς», αλλά και από πάρα πολλούς νέους οινόφιλους, πολλοί εξ αυτών νεαρής ηλικίας.
Η γευστική παρουσίαση και δοκιμή κρασιών «Οίνοι Πελοποννήσου Φυσικά...» είναι μια πρωτοβουλία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ), που φέτος διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά. Παρότι οι οινόφιλοι κάτοικοι της πρωτεύουσας την περιμένουν και την τιμούν δεόντως, από την πρώτη χρονιά λειτουργίας της, φέτος έγινε το αδιαχώρητο.
Φέτος όμως και οι επισκέπτες έμειναν περισσότερο ικανοποιημένοι από ποτέ, αφού ανάμεσα στους γνωστούς οίνους Ονομασίας Προελεύσεως και τους Τοπικούς και Επιτραπέζιους Οίνους της Πελοποννήσου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά κρασιά εσοδείας 2009, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Γνώρισαν επίσης κάποια εντελώς καινούργια κρασιά, οι παραγωγοί των οποίων επέλεξαν αυτήν την εκδήλωση για την παρθενική τους εμφάνιση.
Αγωνία και ενδιαφέρον προκάλεσε και η αναμενόμενη κλήρωση για τη μεγάλη φιάλη (Salmanazar) που δωρίζεται κάθε χρόνο από την ΕΝΟΑΠ σε έναν τυχερό επισκέπτη. Έχει χωρητικότητα 9 λίτρα και εκτός από ένα εκ των καλύτερων πελοποννησιακών κρασιών που περιέχει, φέρει τις υπογραφές και των 30 συμμετεχόντων οινοπαραγωγών. Περιχαρής ο φετινός τυχερός, κ. Δήμος Υφαντής, αποχωρώντας από την εκδήλωση σκεπτόταν ήδη πώς, πότε και με ποιους θα καταναλώσει το απόκτημά του.
Την εκδήλωση «Οίνοι Πελοποννήσου, φυσικά» διοργάνωσε και φέτος η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum.


Από το Γραφείο Τύπου των οργανωτών της εκδήλωσης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER