Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 07:26

Εξώδικο για το χαράτσι της ΔΕΗ

Γράφτηκε από την
Εξώδικο για το  χαράτσι της ΔΕΗ

Εξώδικη διαμαρτυρία στάλθηκε χθες στη ΔΕΗ από τον Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας και 20 φορείς της Μεσσηνίας, για το ειδικό τέλος στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Στο εξώδικο προειδοποιούν τη ΔΕΗ να μην κόψει το ρεύμα στους καταναλωτές που δεν έχουν πληρώσει το "χαράτσι", καθιστώντας την νομικά υπεύθυνη για τυχόν ζημίες έναντί τους, όπως και όλους τους υπεύθυνους της Επιχείρησης στη Μεσσηνία.

«Σας καλούμε να απέχετε από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών, χρηστών και επαγγελματιών που 1) αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το αντισυνταγματικό έκτακτο ειδικό τέλος, μέχρι και την οριστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας περί της συνταγματικότητας της διάταξης του άρθρου 53 του ν. 4021/2011, 2) έχουν καταβάλει την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος συν ΦΠΑ, συν δημοτικά τέλη, συν δημοτικούς φόρους, συν ΤΑΠ μέσω ΑΤΜ τραπεζών και δεν έχουν καταβάλει το κατά τα προαναφερόμενα αντισυνταγματικό ΕΕΤΗΔΕ, συνεπώς είναι συνεπείς απέναντι στο συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με τη ΔΕΗ Α.Ε.», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο εξώδικο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι φορείς που συγκροτούν το μέτωπο ενάντια στο "χαράτσι" της ΔΕΗ αποφάσισαν να καταθέσουν το ομαδικό εξώδικο, σε συνάντηση που κάλεσε στις 18 του μήνα ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας για την κατάργηση του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος. Να σημειωθεί ότι το εξώδικο κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER