Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 18:46

Το διεθνές συνέδριο LION 12 στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Το διεθνές συνέδριο LION 12 στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα ξεκίνησαν χθες οι εργασίες του διεθνούς συνεδρίου LION 12 (Learning and Intelligent OptimizatioN), οι οποίες φιλοξενούνται στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 15 του μήνα.

Η θεματολογία του συνεδρίου περιστρέφεται γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις πάνω σε ευρετικούς και μετα-ευρετικούς αλγόριθμους (heuristics, meta-heuristics) και μεθόδους βελτιστοποίησης, καθώς και την εφαρμογή τους σε πρακτικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν επιστημονικές εργασίες ερευνητές από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Σιγκαπούρη, τη Γερμανία και αλλού.

Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα φιλοξενεί για πρώτη φορά τη σειρά αυτή των συνεδρίων - που τα προηγούμενα χρόνια έχουν διεξαχθεί, μεταξύ άλλων, στη Ρώμη, το Παρίσι, την Κατάνια, στο Νίζνι Νοβγκρορόντ και αλλού.

Το συνέδριο LION 12 συνδιοργανώνεται στην Καλαμάτα από τα ερευνητικά εργαστήρια δύο Ελήνων καθηγητών του εξωτερικού, του Πάνου Μ. Παρδάλου (Φλόριντα, ΗΠΑ) και του Ηλία Σ. Κοτσιρέα (Γουότερλου, Καναδάς). Παράλληλα συνέδραμε και το ερευνητικό εργαστήριο που διευθύνεται από τον Ιταλό καθηγητή Ρομπέρτο Μπατίτι (Τρέντο, Ιταλία).

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι σύνεδροι, στο περιθώριο του συνεδρίου, έχει προγραμματιστεί να μεταβούν και να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, στη Φιγαλεία.


NEWSLETTER