Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 16:43

Η γραφειοκρατία καθυστερεί τη δακοκτονία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Η γραφειοκρατία καθυστερεί τη δακοκτονία

Τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας.

Οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται στην υπηρεσία, αλλά στη γραφειοκρατία που αφορά δικαστικές και ανεξάρτητες Αρχές, καθώς και την εμπλοκή διαφόρων υπουργείων. Η Διεύθυνση επισημαίνει ότι φέτος ο προϋπολογισμός είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων χρόνων και παρατηρεί πως οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν με την ενεργοποίηση του μόνιμου προσωπικού.

Ειδικότερα, η ΔΑΟΚ Μεσσηνίας, ενόψει της επικείμενης έναρξης του προγράμματος δακοκτονίας και σχετικώς με τις διαδικασίες υλοποίησής του, ανακοινώνει: “Η εκτέλεση των δολωματικών ψεκασμών καθώς και η παγιδοθεσία γίνεται από εργολάβους, οι οποίοι αναδεικνύονται μέσω διενέργειας διαγωνισμών. Οι διαγωνιστικές διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΕ Μεσσηνίας ξεκίνησαν το Μάρτιο, αμέσως μετά την έκδοση από το υπουργείο Εσωτερικών της απόφασης των κατανεμομένων ποσών του προϋπολογισμού δακοκτονίας. Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την έναρξη των διαδικασιών. Ηδη, κατόπιν σχετικών αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έχουν αναδειχθεί οι οριστικοί μειοδότες και οι φάκελοι των διαγωνισμών έχουν αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προβλεπόμενο προσυμβατικό έλεγχο. Αναμένεται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να ακολουθήσει η υπογραφή των συμβάσεων. Για επτά τμήματα του Δήμου Πύλου-Νέστορος λόγω μη υπάρξεως αποδεκτών προσφορών, οι εργολάβοι θα αναδειχθούν μέσω της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης, κατόπιν της ληφθείσας έγκρισης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων. Για να υπάρξει δυνατότητα εκτέλεσης προσυμβατικού έργου, όπως και τις προηγούμενες περιόδους και να αποφευχθούν καθυστερήσεις, έχει ήδη υπάρξει παρέμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς το ΥΠΑΑΤ, προκειμένου να προωθηθεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση. Η προμήθεια των φυτοπροστατευτικών δακοκτονίας θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Για τις ανάγκες του πρώτου γενικού ψεκασμού υπάρχουν στις αποθήκες της ΔΑΟΚ τα απαιτούμενα φυτοπροστατευτικά. Ο προϋπολογισμός των ψεκασμών είναι ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών και επιτρέπει την εκτέλεση τριών ή και τεσσάρων ψεκασμών στο σύνολο της περιοχής. Μετά την αποστολή της απόφασης για την πρόσληψη του εποχικού προσωπικού δακοκτονίας την 15η Ιουνίου από το υπουργείο Εσωτερικών, θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες πρόσληψης του προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ. Εως την πρόσληψη του προσωπικού οι απαιτούμενες εργασίες δακοκτονίας θα πραγματοποιηθούν από το μόνιμο προσωπικό της ΔΑΟΚ”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER