Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018 15:37

Δημοπρασία στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Γράφτηκε από τον
Δημοπρασία στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας η δημοπρασία για ανάδοχο καταπολέμησης των κουνουπιών στις αστικές περιοχές του νομού. Ολο αυτό το κρίσιμο διάστημα άνοιξης - καλοκαιριού, ψεκασμούς στις πόλεις της Μεσσηνίας κάνει ο ανάδοχος των περιαστικών περιοχών, όποτε ενημερώνεται και έχει τη δυνατότητα.

Το πρόβλημα της καταπολέμησης των κουνουπιών στις αστικές περιοχές των δήμων της Μεσσηνίας προέκυψε μετά από την απόφαση η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνεχίσει την καταπολέμηση στις περιαστικές περιοχές και οι δήμοι να αναλάβουν τις αστικές. Οι δήμαρχοι αντέδρασαν και ζήτησαν σε σύσκεψη τον Ιανουάριο στο Δήμο Καλαμάτας να αναλάβει η Περιφέρεια και τα αστικά. Τότε συμφωνήθηκε να υπάρξει προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και δήμων μέσω της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, ύψους 369.000 ευρώ, για παρέμβαση στον οικιστικό χώρο των δήμων, για την περίοδο 2018 - 2020.

Σε ενημέρωσή της στις αρχές Μαΐου η Αναπτυξιακή ανέφερε ότι “η προγραμματική σύμβαση υποβλήθηκε στις 12-3-2018 για προσυμβατικό έλεγχο. Στις 30-4-2018 μας κοινοποιήθηκε η πράξη της επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με το σκεπτικό της οποίας κωλύεται η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Επειδή, όμως, η υπόθεση της καταπολέμησης των κωνωποειδών είναι υψίστης σημασίας θέμα για τη δημόσια υγεία, ενημερώνουμε ότι η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ θα ασκήσει άμεσα προσφυγή, όπως προβλέπει η νομοθεσία στο VI Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέσα στις νόμιμες προθεσμίες για να επιτύχει την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης”.

Τελικά μετά από όλα αυτά και με τις δύσκολες στιγμές που περνούν από τα κουνούπια οι κάτοικοι των πόλεων, η δημοπρασία θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου. Τουλάχιστον αναμένεται να υπάρχει ανάδοχος και για τις αστικές περιοχές της Μεσσηνίας το 2019 και το 2020.

Γ.Σ.


NEWSLETTER