Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 16:36

Σύμβαση για το στέγαστρο στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από τον

Υπογράφηκε χθες Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου η σύμβαση για την κατασκευή στεγάστρου στο αρχαίο Γυμνάσιο της Αρχαίας Μεσσήνης, έργο προϋπολογισμού 325.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ, με την πίστωση να προέρχεται από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης - και συγκεκριμένα από τον κωδικό που αφορά την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης.

Η σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και του αναδόχου του συγκεκριμένου έργου, το οποίο αφορά την τμηματική στέγαση της βορειοανατολικής γωνίας του Αρχαίου Γυμνασίου στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, “η βόρεια στοά του μνημείου θα καλυφθεί με δικλινή στέγη, ενώ η ανατολική στοά θα καλυφθεί με μονοκλινή στέγη”.

Επιπλέον, το έργο περιλαμβάνει το δίκτυο απορροής των ομβρίων από τη στέγη προς τον περιβάλλοντα χώρο, τον ηλεκτροφωτισμό, το σύστημα επιτήρησης, τους χρωματισμούς και την αποκατάσταση του χώρου, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωσή του είναι 14 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Β.Γ.Μ.