Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 17:17

Ζητούν παράταση για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Ζητούν παράταση για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

 

Στις 17 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών για τη λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη -καθώς και για την ανάλογη μονάδα στη Μελίτη- από ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kωνσταντίνου Φιλίππου στη θεματική ιστοσελίδα energypress.gr, ένας εκ των ενδιαφερόμενων επενδυτών (η κοινοπραξία Κοπελούζου με την κινεζική CHN Energy) φέρεται να ζήτησε παράταση ενός δύο μηνών για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών εξαγοράς των πιο πάνω δύο "πακέτων" λιγνιτικών σταθμών της ΔΕΗ.

Στο σχετικό δημοσίευμα προστίθεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του εν λόγω ιστότοπου:

«Η κινεζική CHN Energy φέρεται να ζήτησε περισσότερο χρόνο για την αξιολόγηση των δεδομένων που έχει συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που είχαν στα VDR και των ερωτήσεων που υπέβαλαν στα αρμόδια στελέχη της δημόσιας εταιρίας. Επιπλέον, πηγές θέλουν τους εκπροσώπους του κινεζικού ομίλου να έχουν υποβάλει στη ΔΕΗ πληθώρα ερωτήσεων για τις μονάδες που πωλούνται.

Παράγοντες που έχουν πλήρη εικόνα των εξελίξεων αιτιολογούν επίσης και το αίτημα της παράτασης που έχουν ζητήσει οι Κινέζοι, ως αποτέλεσμα των διαδικασιών που ακολουθούν στον όμιλό τους με τις απαιτούμενες εγκρίσεις που πρέπει να πάρουν για τα επόμενα βήματα τους. Το βασικό όμως είναι το πλήθος των ερωτημάτων που έχουν υποβάλει και τα στοιχεία που ζητούν από τη ΔΕΗ, τα οποία, ακόμα και αν δοθούν σχετικά νωρίς, χρειάζεται χρόνος για να αξιολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα της CHN Energy έχει τεθεί και θα αξιολογηθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία και εποπτεύει τον συγκεκριμένο διαγωνισμό της ΔΕΗ.

Για την ώρα δεν φαίνεται να έχουν ζητήσει παράταση του διαγωνισμού οι υπόλοιποι παίκτες, δηλαδή η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Seven Energy, η άλλη τσεχική εταιρεία ΕΡΗ, η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και η Μυτιληναίος».

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER