Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 19:06

Ο Ηλίας Ηλιάδης στο ΤΕΕ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

 

 

Ο πολιτικός μηχανικός Ηλίας Ηλιάδης είναι το νέο μέλος της αντιπροσωπείας Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου, μετά την παραίτηση του αρχιτέκτονα μηχανικού Σταύρου Αθανασακόπουλου.

Ο κ. Αθανασακόπουλος στην επιστολή παραίτησής του ανέφερε:

«Υποβάλω την παραίτησή μου από μέλος τις αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος του τμήματος Πελοποννήσου, στο οποίο έχω εκλεγεί. Αφήνω τη θέση και τα καθήκοντά μου στον επόμενο σε σειρά ψήφων του ιδίου ψηφοδελτίου “Ανασυγκρότηση Μηχανικών”.

Από το έτος 2009 και μετέπειτα, όλοι οι πολίτες της ελληνικής κοινωνίας, κάθε επαγγέλματος, βιώνουμε την οικονομική μνημονιακή φορολογική λαίλαπα, με μείωση εισοδημάτων, με υποαπασχόληση και ανεργία.

Ομως το ΤΕΕ δεν συμμερίζεται την οικονομική ανέχεια ούτε την μείωση εισοδήματος των μηχανικών, ούτε καταγράφει την ανεργία των μηχανικών, δεν έχει δημιουργήσει κοινωνικό ταμείο αλληλεγγύης-αλληλοβοηθείας μηχανικών και μέχρι σήμερα δεν έχει μειώσει τις υπέρμετρες ετήσιες εισφορές που έχει επιβάλει στα μέλη του. (Οι ετήσιες συνδρομές που καταβάλλουν τα μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος - ΟΕΕ είναι 15€ και για τους κάτω την πενταετία 5€).

Το ΤΕΕ στερείται λειτουργικού εκσυγχρονισμού, δεν κάνει χρήση τηλεδιασκέψεων για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων σπαταλώντας πόρους σε απαρχαιωμένες διοικητικές διαδικασίες, ταλαιπωρώντας με μετακινήσεις τους εκλεγμένους μηχανικούς στην διοικούσα και στην αντιπροσωπεία.

Ευχαριστώ άπαντες τους συναδέλφους μηχανικούς του Τεχνικού Eπιμελητηρίου Ελλάδος για τη μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία. Συνεχίζω μάχιμος, αρωγός-συμπαραστάτης σε κάθε εποικοδομητική προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΤΕΕ, στη βελτίωση του επαγγέλματος των μηχανικών και της ευημερίας των συμπολιτών μας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του συνάδελφου που θα με αντικαταστήσει».