Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018 16:44

Αφιερωμένη στην Καλαμάτα έκθεση στο Περιστέρι

Γράφτηκε από την
Αφιερωμένη στην Καλαμάτα έκθεση στο Περιστέρι

Αφιερωμένη στο Δήμο Καλαμάτας θα είναι η αυριανή μέρα στη 2η έκθεση “Λάδι, Κρασί, Μέλι κι Ελιά” του Δήμου Περιστερίου, που πραγματοποιείται στο Αλσος του δήμου της Δυτικής Αθήνας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο θέατρο “Τέχνη στην Πέτρα” του Αλσους Περιστερίου, περιλαμβάνει: Στις 8 το βράδυ, καλωσόρισμα από το Δήμο Περιστερίου (με παραδοσιακούς χορούς από Μεσσήνιους της Αττικής). Στις 8.15 χαιρετισμούς των δημάρχων Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Στις 8.30 παραδοσιακούς χορούς (Μεσσηνίας και Αιγαίου) από το Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας. Στις 8.45 συναυλία από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, με τίτλο “Από την Καλαμάτα με αγάπη”. Τραγούδι: Γιώτα Δημητροπούλου - Αϊβαζόγλου, Δημήτρης Χαρλέπας. Μουσική διεύθυνση: Κωνσταντίνος Νικολέας.

Στον εκθεσιακό χώρο, πλησίον του περιπτέρου του Δήμου Καλαμάτας, στις 9.30 το βράδυ θα προσφερθούν κεράσματα με φροντίδα του δήμου, ως εξής: Επίδειξη παρασκευής μανιάτικης μακαρονάδας και καγιανά από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, παράρτημα Καλαμάτας και κέρασμα στο κοινό. Κεράσματα από πολιτιστικούς συλλόγους και επαγγελματίες της Καλαμάτας: μεσσηνιακά τυριά και αλλαντικά, λαλάγγια, παραδοσιακές δίπλες, μελομακάρονα, ξερά σύκα, συκόπαστα και κρασί.

Στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση, σε δύο μεγάλες οθόνες προβάλλονται βίντεο, που αναδεικνύουν τις ομορφιές της Καλαμάτας και της περιοχής της, καθώς και τις μεγάλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και τον Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών. Στους επισκέπτες της έκθεσης και ιδίως στα παιδιά προσφέρονται αναμνηστικά δωράκια, με σκοπό την προβολή του τόπου μας και των προϊόντων του.

 

 


NEWSLETTER