Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018 16:22

Εκτακτη χρηματοδότηση ζητεί η ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Εκτακτη χρηματοδότηση ζητεί η ΔΕΥΑ Τριφυλίας

Εκτακτη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα λειψυδρίας του υπουργείου Εσωτερικών ζητεί η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Τριφυλίας με το ποσό των 250.000 ευρώ, για να συνδεθούν οι εναπομείνασες παροχές ύδρευσης στο νέο δίκτυο των Φιλιατρών.

Πιο συγκεκριμένα στο σχετικό της αίτημα σημειώνεται πως το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες σύνδεσης 542 παροχών ύδρευσης στο νέο δίκτυο ύδρευσης και διακοπή τροφοδοσίας τους από το παλιό και προβληματικό δίκτυο της πόλης. Μάλιστα σημειώνεται ότι από τις συγκεκριμένες παροχές εξυπηρετούνται 1.400 κάτοικοι περίπου, ενώ η παράλληλη λειτουργία παλιού και νέου δικτύου ύδρευσης έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μεγάλων προβλημάτων στην υδροδότηση της πόλης με μεγάλες απώλειες νερού.

Οσον αφορά την υδροδότηση των Φιλιατρών παράλληλα ετοιμάζεται και μελέτη για την κατασκευή αφαλατωτή που θα λύσει προβλήματα που δημιουργούνται σήμερα. Με την ολοκλήρωση και αυτής της μελέτης θα ζητηθεί χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου που υπολογίζεται στα 250.000 ευρώ περίπου.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER