Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 14:52

Απάντηση Αργυράκη για την κουνουποκτονία

Γράφτηκε από την
Απάντηση Αργυράκη για την κουνουποκτονία

Απάντηση σε σχόλιό μας που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου με τίτλο “Αλλη μια πρωτοπορία”, δίνει ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης.

Παραδέχεται ότι ακόμα δεν υπάρχει οριστικός ανάδοχος για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις αστικές περιοχές. Αθωώνει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αναφέροντας ότι αυτή καταπολεμά αποκλειστικά το περιαστικό κουνούπι κι εμμέσως επιρρίπτει ευθύνες στους δήμους και την Αναπτυξιακή.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Αργυράκης αναφέρει:

“Κύριε διευθυντά, σε απάντηση του δημοσιεύματος με την υπογραφή Γ.Σ. στην εφημερίδα σας την Τρίτη 25/9/2018 και επειδή το περιεχόμενό του είναι ψευδές, παρακαλώ προς αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιεύσετε τα παρακάτω.

Είναι γνωστό από τη νομοθεσία ότι η καταπολέμηση των κουνουπιών στις αστικές περιοχές των πόλεων και των οικισμών της Μεσσηνίας είναι ευθύνη των δήμων, οι οποίοι με προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΑΕ ΟΤΑ ολοκληρώνουν το διαγωνισμό, ο οποίος παρά την καθυστέρηση που υπήρξε από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, φθάσαμε αισίως στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου, την Ενωση Εταιρειών «Βιοεφαρμογές Ελευθερίου και Σία Ε.Ε. - Οικοανάπτυξη Α.Ε.- ΙΝΣΕΚΟ Ε.Ε.» και σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση μαζί του. Η Περιφέρεια την οποία στο δημοσίευμά σας αναληθώς χρεώνετε ως υπεύθυνη για την καθυστέρηση της καταπολέμησης, είναι γνωστό ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνη και καταπολεμά το περιαστικό κουνούπι. Εχει δε συμφωνηθεί από τον περασμένο χειμώνα μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Αναπτυξιακής και αναδόχου για το αστικό κομμάτι, η καταπολέμηση σε αυτό να γίνεται ύστερα από αίτημα των δήμων με τη συνδρομή της Περιφέρειας και του αναδόχου της στο περιαστικό. Αυτό ήδη εφαρμόζεται και προσδοκούμε ότι για τα επόμενα δύο χρόνια που θα ισχύει η νέα σύμβαση, δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα  με τα κωνωποειδή και την καταπολέμησή τους”.


NEWSLETTER