Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 20:59

Εκπτωτη η ΚΑΣΤΑΤ από αντιπλημμυρικό έργο στη Μάνη

Γράφτηκε από τον
Εκπτωτη η ΚΑΣΤΑΤ από αντιπλημμυρικό έργο στη Μάνη

Εκπτωτη κήρυξε την εταιρεία “Β. Τατούλης και Σία Ο.Ε. - ΚΑΣΤΑΤ Τεχνική” η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, από το έργο των αντιπλημμυρικών στις Τοπικές Κοινότητες Καρυοβουνίου - Μηλιάς - Καστανέας - Κέντρου Δυτικής Μάνης, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ.

Την απόφαση αυτή πήρε ο προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος, “διότι η εταιρεία δεν εκτέλεσε τις εργασίες που της ορίστηκαν να εκτελέσει με την ειδική πρόσκληση στις 30 Οκτωβρίου”.

Το έργο των αντιπλημμυρικών στις Τοπικές Κοινότητες Καρυοβουνίου - Μηλιάς - Καστανέας - Κέντρου Δυτικής Μάνης, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, είχε προθεσμία εκτέλεσης 2 μήνες και μετά από 31 μήνες(!) όχι μόνο δεν ολοκληρώνεται, αλλά ο ανάδοχος κηρύσσεται έκπτωτος.

Η τελευταία παράταση που έχει εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και την είχαν καταψηφίσει οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Πατσαρίνος και Νίκος Γόντικας, ενώ λευκό ψήφισε ο Ανδρέας Πουλάς.

Σύμφωνα με την αρχική του προθεσμία (ήταν 2 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο), το έργο έπρεπε να τελειώσει στις 31 Μαΐου 2016!

Σύμφωνα με την ειδική πρόσκληση, ο ανάδοχος, θα έπρεπε:

“α) Εντός 20 ημερών από λήψεως του παρόντος εγγράφου, στη χ.θ. 10+000 (αρχής γενόμενης από τη διασταύρωση του Κάμπου προς Γαϊτσές) στην έξοδο του οικισμού Ανατολικό των Γαϊτσών, να προβείτε στην αποξήλωση του υπάρχοντος διδύμου φραγμένου σωληνωτού οχετού Φ60 και στη θέση του να κατασκευάσετε νέο οχετό από τσιμεντοσωλήνα Φ1200, ο οποίος θα αποτελείται από έργο εισόδου, στη συνέχεια τον κυκλικό οχετό και καταλήγει στο τοιχίο εξόδου.

β) Εντός 30 ημερών, στη χ.θ. 9+800 (αρχής γενόμενης από τη διασταύρωση του Κάμπου προς Γαϊτσές) στην έξοδο του οικισμού Ανατολικό των Γαϊτσών, να προβείτε στην αποξήλωση του υπάρχοντος διδύμου φραγμένου σωληνωτού οχετού Φ60 και στη θέση του να κατασκευάσετε νέο οχετό Φ1000.

γ) Εντός 35 ημερών να κατασκευάσετε τον τοίχο αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα μήκους 20 μέτρων στο ρέμα “Δράκος” στον οικισμό Στούπα, κατάντη της 1ης επαρχιακής οδού”.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι “έως σήμερα την 13η-12-2018 δεν έχετε εκτελέσει καμιά εργασία της ειδικής πρόσκλησης στο έργο, εκτός από την επί τόπου μεταφορά μέρους των σωλήνων που απαιτούνται για την κατασκευή των αγωγών αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων”.

Οπως αναφέρεται, κατά της απόφασης αυτής η ανάδοχος εταιρεία δικαιούται να υποβάλει ένσταση ενώπιον της προϊσταμένης αρχής, εντός της νομίμου προθεσμίας και με τη διαδικασία που ορίζεται στο νόμο 3669/2008. Η εμπρόθεσμη υποβολή ένστασης αναστέλλει την επιβληθείσα έκπτωση από τη σύμβαση. Επί της ενστάσεως αποφασίζει οριστικά η προϊσταμένη αρχή (Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου) μετά από τη γνώμη του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER