Πέμπτη, 05 Απριλίου 2012 09:02

Ενα χρόνο πίσω τα δάνεια πυροπλήκτων - Ανάσα για τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις

Γράφτηκε από την
Ενα χρόνο πίσω τα δάνεια πυροπλήκτων - Ανάσα για τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις

Παράταση ενός χρόνου στην πληρωμή των δόσεων των δανείων πυροπλήκτων συμφωνήθηκε χθες σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του υπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, των έξι προέδρων των Επιμελητηρίων και βουλευτών των πυρόπληκτων νομών. Ετσι οι δύο δόσεις που ήταν να πληρωθούν στις 30 Ιουνίου 2012 και στις 31 Δεκεμβρίου 2012 θα μεταφερθούν στο τέλος της περιόδου πληρωμής των δανείων. Η δέσμευση του υπουργού αφορά τόσο τα δάνεια που προϋπήρχαν των πυρκαγιών του 2007 και μετατράπηκαν σε πυρόπληκτα, όσο και τα νέα κεφάλαια που χορηγήθηκαν λόγω των πυρκαγιών.
Η απόφαση αυτή δίνει μια μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις, αλλά δεν λύνει οριστικά το πρόβλημα. Οι επιχειρήσεις εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης δύσκολα θα βρουν χρήματα να πληρώσουν τις δόσεις της επόμενης χρονιάς και γι' αυτό η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει μακροπρόθεσμη και οριστική λύση.
Πάντως ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι, σε νέα συνάντησή του με τα Επιμελητήρια και τις διοικήσεις των εμπλεκόμενων τραπεζών, θα εξεταστούν, τόσο η δυνατότητα αντίστοιχων χειρισμών για τα μη εγγυημένα από το Δημόσιο δάνεια πυροπλήκτων, όσο και τα επιτόκια δανεισμού.


NEWSLETTER