Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2019 20:20

Μεσσηνία: Νέα προκήρυξη για άγονα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών

Γράφτηκε από τον

Εκατόν πενήντα μαθητές της Μεσσηνίας εξακολουθούν πηγαίνουν στα σχολεία τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς χωρίς την επιβαλλόμενη εξυπηρέτηση από το κράτος, χωρίς μεταφορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόκειται είτε για άγονα δρομολόγια, για τα οποία επαγγελματίες μεταφορείς δεν έχουν δείξει ενδιαφέρον, είτε για δρομολόγια που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα.

Η Περιφερειακή Ενότητα πραγματοποιεί μια ακόμα ηλεκτρονική διαπραγμάτευση για τη μεταφορά των μαθητών αυτών, προκηρύσσοντας 46 δρομολόγια με συνολικό προϋπολογισμό 581.485,83 ευρώ. Η ημερομηνία υποβολής προσφορών ξεκινάει σήμερα και τελειώνει στις 8 Φεβρουαρίου, ένα λεπτό πριν τα μεσάνυχτα, ενώ η αποσφράγισή τους έχει προγραμματιστεί για τις 11 του μήνα.

Τα 43 δρομολόγια αφορούν ταξί και 3 μικρά λεωφορεία: Με αυτά τα λεωφορεία προβλέπεται να μεταφερθούν: α) 15 μαθητές από Πολυθέα, Αετό και Αγιο Δημήτριο στο Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου. β) 16 μαθητές από Καρυδιά και Αντικάλαμο στο Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας. γ) 17 μαθητές από Τσέρια, Προσήλιο στο Νηπιαγωγείο Σταυροπηγίου και επιπλέον από το Σταυροπήγιο στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Κάμπου. Αυτό το λεωφορείο, όταν ολοκληρώσει την επιστροφή των παιδιών στα χωριά τους, το μεσημέρι, θα πάει στην Καρδαμύλη και από το Λύκειο θα μεταφέρει μαθητές σε Προσήλιο, Τσέρια, Ανω Δολούς, Σταυροπήγιο και Κάμπο.

Γ.Σ.