Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 15:54

Στα αζήτητα οι μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Γράφτηκε από την
Στα αζήτητα οι μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

Στα… αζήτητα φαίνεται να μένουν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, καθώς κατά την πρόσφατη διαγωνιστική διαδικασία υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον μόνο για τη μονάδα της Μελίτης.

Για τη μονάδα αυτή πλειοδότησε η Μυτιληναίος Α.Ε., ενώ για την περίπτωση της Μεγαλόπολης φέρεται να έχει κάνει πρόταση η κοινοπραξία Seven Energy - ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, που όμως είναι εκτός των όρων της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Χρύσας Λιάγγου στην “Καθημερινή”, το παραπάνω έκανε γνωστό η ίδια η κοινοπραξία με ανακοίνωσή της, στην οποία αφού επισημαίνει ότι “οι τελικοί όροι και προϋποθέσεις της συναλλαγής, όπως αυτοί έχουν αποτυπωθεί στη ΣΑΜ, που ενέκρινε το Δ.Σ. της ΔΕΗ εξακολουθούν να επιβαρύνουν με σημαντικούς κινδύνους τον αγοραστή, γεγονός το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από την κοινοπραξία”, καταλήγει ότι “αποφάσισε να υποβάλει δεσμευτική προσφορά στη βάση εναλλακτικής εκδοχής της ΣΑΜ, η οποία περιλαμβάνει μία πιο ισορροπημένη κατανομή κινδύνων μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή, καθώς και γεφυρώνει το κενό μεταξύ των προσδοκιών του πωλητή και του αγοραστή σε σχέση με την εξέλιξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας".


NEWSLETTER