Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019 15:04

Κοπή 14 δέντρων στο αλσύλλιο Γυμνασίου - Λυκείου Πεταλιδίου

Γράφτηκε από την
Κοπή 14 δέντρων στο αλσύλλιο Γυμνασίου - Λυκείου Πεταλιδίου

Την κοπή 14 δέντρων στο αλσύλλιο που περιβάλλει το κτήριο του Γυμνασίου - Λυκείου στο Πεταλίδι, ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μεσσήνης, εκτιμώντας ότι υφίσταται σημαντική επικινδυνότητα εξ αιτίας των δυνατών ανέμων που πλήττουν συχνά την περιοχή.

Η επιτροπή, ειδικότερα, υιοθέτησε την εισήγηση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, το οποίο δεν συναίνεσε στο αίτημα που είχαν υποβάλει πέρυσι τον Οκτώβριο οι διευθύντριες των δύο σχολείων ζητώντας την πλήρη αποψίλωση του αλσυλλίου κι ενώ είχαν προηγηθεί οι επιπτώσεις των θυελλωδών ανέμων του μεσογειακού κυκλώνα “Ζορμπάς” στην περιοχή του Πεταλιδίου.

Συμφωνώντας με την αρμόδια υπηρεσία, συγκεκριμένα, η επιτροπή αποφάσισε τη διατήρηση του αλσυλλίου, προτείνει ωστόσο την κοπή 14 πεύκων, “καθώς και τη συνεχή παρακολούθηση των υπόλοιπων, ιδιαίτερα μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα”. Ανάλογη απόφαση είχε λάβει και το Τοπικό Συμβούλιο Πεταλιδίου.

Ας σημειωθεί ότι στο αλσύλλιο πέρυσι το καλοκαίρι είχε ήδη γίνει παρέμβαση από τον Δήμο Μεσσήνης, ο οποίος προέβη τότε στην κοπή 28 πεύκων και ενός ευκαλύπτου.

 

 


NEWSLETTER