Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 13:07

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου από το “Φιλόδημος”

Γράφτηκε από την

Τρεις ΧΑΔΑ, από ένας σε Αρκαδία, Κορινθία και Λακωνία, θα αποκατασταθούν με πιστώσεις από το “Φιλόδημος” μετά την τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η τροποποίηση έγινε επί τούτου, προκειμένου στους δικαιούχους να περιληφθεί -εκτός από τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, όπως προβλεπόταν αρχικά- και ο δεύτερος βαθμός αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, στους εν δυνάμει δικαιούχους προστίθεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία θα υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης για τους ΧΑΔΑ Κάτω Κολοβός του Δήμου Κορινθίων, Πλάτωμα του Δήμου Τρίπολης και Σπαρτέας του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Για τον λόγο αυτό, η χθεσινή απόφαση προβλέπει και την αύξηση του συνολικά διατιθέμενου κονδυλίου σε 27.000.000 ευρώ, όπως επίσης και την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ένταξης μέχρι και τις 24 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής αιτήματα ένταξης στο πρόγραμμα για αποκατάσταση ΧΑΔΑ έχουν υποβάλει οι Δήμοι Αλεξανδρούπολης, Καρύστου, Ικαρίας, Μαραθώνα, Αιγιαλείας, Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Παξών, Αλεξάνδρειας, Σιθωνίας, Ιητών, Πάρου, Χαλκιδέων, Μαρκοπούλου και Κύμης - Αλιβερίου.