Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 18:39

Συμβάσεις ερευνών για υδρογονάνθρακες σε Κυπαρισσιακό και Ιόνιο

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Συμβάσεις ερευνών για υδρογονάνθρακες σε Κυπαρισσιακό και Ιόνιο

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες περιοχές του Κυπαρισσιακού Κόλπου (οικόπεδο 10) και του Ιονίου.

Από την πλευρά του Δημοσίου θα υπογράψουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και από τη μεριά των παραχωρησιούχων η κοινοπραξία της ισπανικής Repsol με τα ΕΛ.ΠΕ. για το οικόπεδο του Ιονίου και τα ΕΛ.ΠΕ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της σελίδας euro2day.gr, σύμφωνα με το οποίο η υπογραφή των συμβάσεων “δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί και εντός της εβδομάδας, κάτι που θα εξαρτηθεί από τη δυνατότητα των Ισπανών να βρεθούν στην Αθήνα. Με την υπογραφή των συμβάσεων, οι οποίες θα πάρουν τον δρόμο προς κύρωση στη Βουλή, αναμένεται να κλείσει ο μεγάλος κύκλος των παραχωρήσεων που ξεκίνησε από το 2012 στις θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Τα πρώτα γεωτρύπανα αναμένονται ίσως και εντός της χρονιάς στο Κατάκολο από την Energean Oil & Gas (το κοίτασμα ουσιαστικά θα μπει σε παραγωγή). Στο τέλος του 2019 με αρχές του 2020 αναμένεται η πρώτη ερευνητική γεώτρηση της κοινοπραξίας ΕΛ.ΠΕ. - Edison στον Πατραϊκό Κόλπο”.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER