Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 18:22

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς

Γράφτηκε από την

Ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή οι εργασίες του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας, οι οποίες διεξάχθηκαν στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Χθες, τελευταία ημέρα της διοργάνωσης -η οποία ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρου Αραχωβίτη, αλλά και του προέδρου στο “Ποτάμι” Σταύρου Θεοδωράκη- αναλύθηκαν θέματα από τις ενότητες “Ενεργειακές κοινότητες στην αγροτική οικονομία” και “Η ελιά στον πολιτισμό της Μεσογείου”. Εγινε επίσης ειδική παρουσίαση σχετικά με τις νεότερες εξελίξεις για τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιόλαδου και τις δράσεις του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την υγεία, από τον καθηγητή Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπη Μαγιάτη.

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τα θέματα της ενότητας “Χρηματοδοτήσεις” στον τομέα της ελιάς.

Χθες Κυριακή ήταν επίσης προγραμματισμένη η διεξαγωγή σεμιναρίων με αντικείμενα: “Διεθνή πρότυπα και εξαγωγές / διεθνείς αγορές βιολογικών προϊόντων” και “Ευκαιρίες Δικτύωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου ελαιοπαραγωγής. Επιχειρηματικές συναντήσεις στο εξωτερικό: Anuga, Free from functional food, Food Technologies Murcia). Προώθηση τεχνολογιών στο εξωτερικό (Enterprise Europe Network)”.