Σάββατο, 25 Μαϊος 2019 17:13

Η γραμμή υπερυψηλής τάσης για τη μονάδα της Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την
Η γραμμή υπερυψηλής τάσης για τη μονάδα της Μεγαλόπολης

Τη λειτουργία της μονάδας Μεγαλόπολης V στη μέγιστη παραγωγική δυναμικότητα διασφαλίζει το έργο της νέας γραμμής υπερυψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ (400 kV) που υλοποιείται στην Πελοπόννησο.

Η πιο πάνω επισήμανση έγινε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μάνο Μανουσάκη, στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του εν λόγω φορέα και της κοινοπραξίας “Ατέρμων – Ιντρακατ”, για το έργο κατασκευής της νέας Γραμμής Μεταφοράς 400 kV που θα συνδέει το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Μεγαλόπολης με το νέο ΚΥΤ Κορίνθου: έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021.

Η εν λόγω κοινοπραξία, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κατασκευάζει ήδη τα εναέρια τμήματα της Γραμμής Μεταφοράς 400 KV Μεγαλόπολη - Πάτρα - Αχελώος, που μαζί με το υποβρύχιο τμήμα Ρίο - Αντίρριο απαρτίζουν τον Δυτικό Διάδρομο της επέκτασης του συστήματος 400 kV προς την Πελοπόννησο, ο οποίος αναμένεται να περατωθεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Οπως πρόσθεσε ο Μ. Μανουσάκης, “τα έργα των δυο Διαδρόμων σηματοδοτούν την πραγματική εισαγωγή της Πελοποννήσου στο Σύστημα των 400 kV, επιτρέποντας όχι μόνο την ανάπτυξη περισσότερων ΑΠΕ, αλλά και τη λειτουργία της μονάδας Μεγαλόπολης V στη μέγιστη παραγωγική δυναμικότητα”.


NEWSLETTER