Κυριακή, 09 Ιουνίου 2019 15:29

Πρόσληψη νομικού συμβούλου για το Καλαμάτα - Μεθώνη

Γράφτηκε από τον
Πρόσληψη νομικού συμβούλου για το Καλαμάτα - Μεθώνη

Τις διαδικασίες για τη δημοπράτηση του οδικού άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με εκτιμώμενη αξία 312,23 εκ. ευρώ (ποσό με ΦΠΑ), ετοιμάζει και ενισχύει το υπουργείο Υποδομών.

Με απόφαση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη επελέγη η εταιρεία “Σφηκάκης και Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία” για την παροχή υπηρεσιών Νομικού Συμβούλου, για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Εργων Κατασκευής Συγκοινωνιακών Εργων με Σύμβαση Παραχώρησης, στη διαδικασία σχεδιασμού, δημοπράτησης και ανάθεσης του έργου “Οδικός άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Σουληνάρι - Πύλος - Παράκαμψη Πύλου - Μεθώνη, μέσω της διαδικασίας Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)”.

Η εταιρεία αυτή επελέγη ως προσωρινός ανάδοχος με έκπτωση 10% και οικονομική προσφορά 129.600 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 2 Ιουλίου θα γίνει η δημοπρασία για το έργο “Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση του οδικού άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, τμήμα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, με ΣΔΙΤ".

Η διαδικασία ανάθεσης, για την παρούσα σύμπραξη, περιλαμβάνει 2 φάσεις. Α' φάση: Εκδήλωση ενδιαφέροντος, και Β' φάση, η οποία περιλαμβάνει 2 στάδια: α) ανταγωνιστικός διάλογος και β) υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού επιβεβαιώνεται ότι “η διάρκεια της σύμβασης της ΣΔΙΤ θα είναι 360 μήνες (30 χρόνια)”, 4 χρόνια κατασκευή και 26 συντήρηση, ενώ διευκρινίζεται πως η σύμβαση δεν σχετίζεται με έργο ή και πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από τα Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Γ.Σ.


NEWSLETTER