Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 05:00

Επαγγελματίες της Φοινικούντας ζητούν πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου

Γράφτηκε από την

Επαγγελματίες της Φοινικούντας ζητούν πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου από τις 7 το βράδυ έως τις πρώτες μεσονύκτιες ώρες. Υπέβαλαν το αίτημά τους σε επιστολή που έστειλαν στο δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη στις 28 Ιουνίου 2012. Επειδή δεν έλαβαν απάντηση δημοσιοποιούν το περιεχόμενο της επιστολής με στόχο να γίνει δεκτό το αίτημά τους. Παράλληλα ο επιχειρηματίας Νίκος Σαββάκης στέλνει ανοιχτή επιστολή στον κ. Καφαντάρη για το ίδιο θέμα τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή έχει αφήσει τον τουρισμό στην τύχη του.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Η επιστολή των επαγγελματιών:
«Προς τον
Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο
του Δήμου Πύλου - Νέστορος
Οπως γνωρίζετε, η Φοινικούντα αποτελεί ένα τουριστικό προορισμό, γνωστότατο εντός και εκτός Ελλάδος. Στην καρδιά της καλοκαιρινής κίνησης (Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβρη) γίνεται το αδιαχώρητο στον κεντρικό δρόμο του χωριού (οδός Αγοράς) και στον μώλο. Ανθρωποι όλων των ηλικιών και φυλών κάνουν τη βόλτα τους και απολαμβάνουν το ποτό τους από τις 7 μ.μ. έως τις μεταμεσονύκτιες ώρες.
Είναι αχαριστία -ένας επιεικέστατος χαρακτηρισμός- εκ μέρους μας να μην τους παρέχουμε την ασφάλεια και την άνεση που δικαιούνται για την έξοδό τους, επιτρέποντας την άνευ ουσίας κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Αγορά και τη στάθμευσή τους στο μώλο.
Είναι απαράδεκτο να ανταμείβουμε την καλοσύνη και την αγάπη αυτών των ανθρώπων για το χωριό μας -πολλοί εξ αυτών μας επισκέπτονται ανελλιπώς πάνω από 20 χρόνια- με αδιαφορία για μια ευχάριστη βόλτα στη Φοινικούντα.
Ζητούμε λοιπόν -όπως έχει ήδη αποφασίσει ο Σύλλογος Επαγγελματιών- την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην αγορά μετά τις 7 μ.μ., καθώς και την απαγόρευση της στάθμευσης στο μώλο κατ' όλο το 24ωρο (να επιτρέπεται η είσοδος μόνο στους ψαράδες ή βαρκάρηδες και για περιορισμένο χρόνο για τις ανάγκες της δουλειάς τους).
Οι επαγγελματίες
Νίκος Σαββάκης, Σωτήρης Ευάγγελος - Μαρτίνος Ευάγγελος, Σπυρίδων Πολυχρονιάδης, Αndrew Black, Νίκος Παπακώστας, Κωνσταντίνος Σαραντής, Σέργιος Σιμονιάν, Παναγιώτης Πετρουλάκης, Ηλίας Βουρλιώτης, Ηλίας Τσώνης, Σταύρος Μητρόπουλος, Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, Σοφία Μουδάκη, Δήμητρα Μουδάκη, Ζαχαρίας Σαρδέλης, Παναγιώτης Τσώνης, Ιωάννα Τσώνη, Χριστίνα Τσώνη, Θεόδωρος Σαμαράς, Αικατερίνη Καρμή, Δημήτριος Ρουπάκης.
(Σημείωση: Ολοι οι επαγγελματίες της οδού Αγοράς)».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΒΒΑΚΗ
Η επιστολή του κ. Σαββάκη:
"Δηλαδή κ. δήμαρχε, τουλάχιστον στην περίπτωση της Φοινικούντας η αρχή σας είναι αφήνουμε τα πάντα στην τύχη τους και ό,τι ήθελε προκύψει. Και θα προκύψει, κ. δήμαρχε, όπως προέκυψε και με τη χώρα, θα πάμε καρφί στα βράχια και μετά θα ευθύνονται οι ξένοι -στην προκειμένη περίπτωση- που θα παύσουν να έρχονται.
Προφανώς ο όρος πεζοδρόμηση ή σας είναι άγνωστος ή τον θεωρείτε επιβλαβή στην ομαλή κυριαρχία του αυτοκινήτου που πρέπει να έχει την απόλυτη προτεραιότητα έναντι του πεζού. Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν, ο μώλος της Φοινικούντας να είναι το επίσημο δημοτικό πάρκινγκ και οποιοσδήποτε τολμά μια βόλτα -μητέρες με καροτσάκια, παιδιά, ηλικιωμένοι κ.λπ.- να βρίσκεται με την ψυχή στο στόμα για την ασφάλειά του.
Απ' ό,τι γνωρίζω, ο κ. Νίκας δεν έχει αντιληφθεί τη χρησιμότητα του μώλου στο «Πανελλήνιο», δεν του λέτε δυο λόγια, να λύσει το πρόβλημα της στάθμευσης στην Παραλία διά παντός.
Βεβαίως και ανοίγω ορθάνοιχτες πόρτες, κ. δήμαρχε, αλλά τι μπορούμε να κάνουμε στην Ελλάδα που απ' την κορυφή μέχρι τη βάση της πυραμίδος η αντίληψη του αυτονόητου είναι το απόλυτο ζητούμενο;
Χρόνια τώρα το μόνιμο αίτημα των επαγγελματιών για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας πέφτει στο κενό της εξουσίας, εσείς απλώς συνεχίζετε την παράδοση της περιφρόνησης των δημοτών σας.
Καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού, κ. δήμαρχε και ζήτω το αυτοκίνητο".