Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019 12:18

Συμφώνησαν Βορίδης και ΕΔΟΕ για εθνική στρατηγική στο ελαιόλαδο

Γράφτηκε από την
Συμφώνησαν Βορίδης και ΕΔΟΕ για εθνική στρατηγική στο ελαιόλαδο

Την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το ελληνικό ελαιόλαδο ζήτησαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ) στη συνάντηση που είχαν προχθές με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Βορίδης έκανε σαφές ότι τη συγκεκριμένη εθνική στρατηγική πρέπει να τη χαράξει η ΕΔΟΕ, και το υπουργείο θα την υπηρετήσει με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε να του κατατεθεί άμεσα τεκμηριωμένη πρόταση για την καθιέρωση ανταποδοτικής εισφοράς στο ελαιόλαδο υπέρ της ΕΔΟΕ, στους εμπλεκόμενους επιχειρηματικά με το προϊόν, πλην των ελαιοπαραγωγών, η οποία θα καλύπτει το κόστος λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα διαχειρίζεται το Σύστημα Ιχνηλασιμότητας του ελαιόλαδου, καθώς και δράσεις της Οργάνωσης για το προϊόν.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των ορθών πρακτικών ελαιοκαλλιέργειας οι οποίες επηρεάζουν το τελικό προϊόν, ο κ. Βορίδης κατανόησε την ανάγκη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων σε θέματα όπως η καταπολέμηση του δάκου.


NEWSLETTER