Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 05:38

Ενώ προχωράει το σχέδιο πόλης και σε άλλες περιοχές: Πολεοδομούνται άμεσα Κηπούπολη - Ασπρόχωμα

Γράφτηκε από τον
Ενώ προχωράει το σχέδιο πόλης και σε άλλες περιοχές: Πολεοδομούνται άμεσα Κηπούπολη - Ασπρόχωμα

"Ξεκολλούν" τα πολεοδομικά θέματα της Καλαμάτας, σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα και της αρμόδιας αντιδημάρχου Παναγιώτας Ντίντα.
Οπως σημείωσαν, ειδικότερα, μετά την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας των προσφυγών για τη μελέτη του Ασπροχώματος, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της μελέτης πράξης εφαρμογής -το σχετικό θέμα θα περιλαμβάνεται στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Με 60.000 ευρώ χρηματοδοτείται η μελέτη της πράξης εφαρμογής στην Κηπούπολη -όπου η κατεύθυνση, σύμφωνα με την Π. Ντίντα, είναι συντελεστής δόμησης 0,6 και αρτιότητα 600 τετραγωνικά μέτρα.
«Χαιρόμαστε βεβαίως, αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να μην προκαλεί αγανάκτηση ότι αυτό γίνεται με καθυστέρηση 15 χρόνων» είπε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η έναρξη της διαδικασίας σημαίνει πρακτικά ότι οι κάτοικοι της περιοχής μπορούν πλέον να χτίσουν.
Ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος ενημέρωσαν, επίσης, ότι θετικές εξελίξεις έχουν σημειωθεί και στα υπόλοιπα πολεοδομικά θέματα -με εξαίρεση τη Μικρή Μαντίνεια, όπου παραδέχτηκε πως θα χρειαστεί κι άλλος χρόνος.
Ειδικότερα, γνωστοποίησαν ότι ο Δήμος Καλαμάτας χρηματοδοτήθηκε με 110.000 ευρώ από το «πράσινο ταμείο» του υπουργείου Περιβάλλοντος (το τέως ΕΤΕΡΠΣ - Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων).
Με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν οι μελέτες για την πολεοδόμηση περιοχών της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η διαδικασία εκπόνησης των οποίων δόθηκε ήδη εντολή να ξεκινήσει, έτσι ώστε να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Από την πιο πάνω πίστωση, συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθεί, με 60.000 ευρώ, η μελέτη της πράξης εφαρμογής στην Κηπούπολη -όπου η κατεύθυνση, σύμφωνα με την Π. Ντίντα, είναι συντελεστής δόμησης 0,6 και αρτιότητα 600 τετραγωνικά μέτρα.
Επίσης, 15.000 ευρώ θα διατεθούν για τη μελέτη περιβαλλοντικών και τεχνικών στοιχείων των ρεμάτων στην περιοχή της Βέργας, ενώ τα υπόλοιπα 35.000 ευρώ προορίζονται για τις μελέτες πράξης εφαρμογής στα πυκνοδομημένα της Ανατολικής Παραλίας και της Αγιάννας.
Τέλος, ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι σήμερα κατατίθενται από το Δήμο Καλαμάτας στην Κτηματολόγιο Α.Ε. όλα τα στοιχεία (έγγραφα και διαγράμματα), για τα οικόπεδα Κατσόγιαννη στο Φραγκοπήγαδο και την  περιοχή δυτικά της οδού Αρτέμιδος.
Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER