Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 09:26

Μεγάλη επένδυση στην Τρίπολη από τη φαρμακοβιομηχανία DEMO

Γράφτηκε από την

Μια σημαντικού μεγέθους επένδυση από το χώρο της φαρμακοβιομηχανίας βρίσκεται στα σκαριά και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Η γνωστή φαρμακοβιομηχανία DEMO της οικογένειας του ιδρυτή της Αρκά Σταύρου Δέμου ετοιμάζεται να ανακοινώσει επίσημα την επένδυση και τα επιμέρους στοιχεία της, που όπως φαίνεται θα αποτελέσει αναπτυξιακή ένεση στην Πελοπόννησο.

Η πρώτη νύξη για το θέμα έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης «Πελοπόννησος Expo» που πραγματοποιήθηκε 13-17 Νοεμβρίου στην Τρίπολη όπου βραβεύθηκε η DEMO για την προσφορά της στην ελληνική επιχειρηματικότητα και το κοινωνικό της έργο.

Το βραβείο παρέλαβε η Ιωάννα Δέμου, μέλος Δ.Σ. της DEMO, από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Ιωάννη Τρούπη. Η κ. Δέμου, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές για τη διάκριση, την αφιέρωσε στους 920 εργαζόμενους που στηρίζουν με πάθος την εταιρεία.

Στο κλείσιμο της ομιλίας της, η κ. Δέμου προέβη σε μία πολύ σημαντική ανακοίνωση: «Θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί επένδυση σημαντικού ύψους στο Νομό Αρκαδίας και γενικότερου ενδιαφέροντος για όλη την Πελοπόννησο. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι το ανωτέρω έργο έχει σχεδιαστεί και στηρίζεται στη θέσπιση του αναπτυξιακού clawback όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ. Η Ελλάδα ξαναπατάει στα πόδια της και το έναυσμα μπορεί να δοθεί από τους Ελληνες επιχειρηματίες, που πρώτα απ’ όλα στηρίζουν τον τόπο τους και την καταγωγή τους».

Οπως τόνισε η κ. Δέμου, «για άλλη μια χρονιά η εταιρεία, κατάφερε να ξεπεράσει τις πολυάριθμες προκλήσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και να συμβάλει ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Η DEMO κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στη νοσοκομειακή αγορά ενώ το 81% της παραγωγής μας εξάγεται σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από τα τέλη του 2013, η εταιρεία έχει επεκταθεί στην Γερμανία με τη θυγατρική DEMO Pharmaceutical GmbH με έδρα το Μόναχο, λειτουργεί δύο υποκαταστήματα στην Κίνα, ενώ στους άμεσους στόχους μας είναι η λειτουργία νέων υποκαταστημάτων σε άλλες χώρες του εξωτερικού. Είμαστε επίσημοι προμηθευτές φαρμάκων στα Ηνωμένα Εθνη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό, τη Unicef και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Εντός του 2019 ολοκληρώσαμε στο Κρυονέρι την 4η μονάδα παραγωγής, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια παραλάβαμε νέα μηχανήματα που αυξάνουν την παραγωγική μας δυνατότητα και μειώνουν τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων μας. Στην DEMO πιστεύουμε ότι εάν θέλεις να παραμείνεις δυνατός, υγιής, αλλά και να αναπτυχτείς περισσότερο, απαιτούνται επενδύσεις που θα φέρουν μεγάλες παραγωγές και μειωμένα κόστη».

Η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών προϊόντων. Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Κρυονέρι Αττικής είναι το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως στην παραγωγή ενεσίμων, με σύγχρονες εγκαταστάσεις 57.000 τ.μ. που περιλαμβάνουν υπερσύγχρονο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου. Η DEMO είναι πρώτη σε νοσοκομειακές πωλήσεις (σε αριθμό τεμαχίων) στα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών, ενώ διαθέτει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης για τα ελεγχόμενης αποδέσμευσης ενέσιμα. Η εταιρεία είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ένας από τους επίσημους προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της Unicef και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.