Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 04:48

Με βάση τα πορίσματα του υπουργείου: Πρόστιμα στην ΕΑΣ ετοιμάζει το ΣΔΟΕ

Γράφτηκε από τον



Το ΣΔΟΕ έχει ασχοληθεί με τα πορίσματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που αφορούν παρατυπίες στην ΕΑΣ Μεσσηνίας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, τα στοιχεία που δεν δείχνουν αληθινά και κρίνονται ως τέτοια στα πορίσματα, πρόκειται να καταλογιστούν ως εικονικά τιμολόγια, για τα οποία θα επιβληθούν πρόστιμα στην Ενωση.
Την ίδια ώρα η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου καλεί την ΕΑΣ να της γνωρίσει «τους λόγους για τους οποίους δεν ανακοινώθηκαν οι πορισματικές εκθέσεις που διενεργήθηκαν στην οργάνωσή σας από την οικονομική επιθεωρήτρια κ. Αγγιστριώτη Αννα στην πρώτη γενική σας συνέλευση, ήτοι στις 30-6-2012, όπως ο Ν. 2810/2000 ορίζει». Και ζητεί «η απάντησή σας να περιέλθει, με πλήρη αιτιολόγηση, στην υπηρεσία μας, εντός δεκαημέρου από σήμερα».
Η Διεύθυνση Αγροτικού Συνεργατισμού του υπουργείου υπενθυμίζει πως έγκαιρα, στις 6/4, είχε ζητήσει από την ΕΑΣ να ανακοινώσει τις πορισματικές εκθέσεις «στην πρώτη γενική συνέλευση των μελών σας και να μας αποστείλετε το σχετικό πρακτικό, το συντομότερο, για τις τυχόν περαιτέρω δικές μας ενέργειες». Μάλιστα, επανερχόμενη στις 20/6 η Διεύθυνση είχε ζητήσει από την ΕΑΣ πληροφόρηση, «εάν ανακοινώσατε τις παραπάνω εκθέσεις στην πρώτη γενική συνέλευση των μελών σας και να μας αποστείλετε το σχετικό πρακτικό».
Γ.Σ.