Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 04:58

Εν μέσω μεγάλων αντιδράσεων στην Αρκαδία: Μετακινείται στην Καλαμάτα το 11ο Σ.Π.

Γράφτηκε από την

 

Το 11ο Σύνταγμα Πεζικού μετακινείται από την Τρίπολη στην Καλαμάτα μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ήδη από προχθές τα στελέχη του Συντάγματος έχουν λάβει σχετική διαταγή και προετοιμάζονται για τη μεταφορά, η οποία αναμένεται να γίνει μετά την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων στις 7 Δεκεμβρίου και την τοποθέτησή τους σε μονάδες. Τον Ιανουάριο αναμένεται να παρουσιαστούν στο 11ο Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα οι νεοσύλλεκτοι της 1ης ΕΣΣΟ του 2013.

Να θυμίσουμε πως ήδη από τον περασμένο μήνα έχει μετατραπεί σε Μικτό Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης η 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) της Αεροπορίας στην Τρίπολη.     

Η είδηση της μετακίνησης του 11ου Συντάγματος έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στην Τρίπολη. Εκπρόσωποι φορέων της Αρκαδίας χθες το μεσημέρι πήραν μέρος στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας και εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα κατά της μετακίνησης του 11ου Συντάγματος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι δήμαρχοι Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης Αναστάσιος Κάβουρας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεόδωρος Ντάνος, Νίκος Λυτρίβης, Βαγγέλης Γούργαρης, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Σαράντος Αλεξανδρής, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Δημήτρης Λουκάς και Πάρης Ορφανός, οι εκπρόσωποι των Εστιατόρων κ.κ. Παπαγεωργίου και Πιτερός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης Θεόδωρος Αθανασιάδης και ο εκπρόσωπος των Ξενοδόχων Αρκαδίας Αλέξανδρος Ροϊνιώτης. Στο ψήφισμα τονίζεται η καθολική αντίδραση στην μεθόδευση της μεταφοράς του 11ου Σ.Π. στην Καλαμάτα και η αντίθεση των φορέων στη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών. 

Ενδεικτική είναι η δήλωση του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: "Η ιστορία του 11ου Συντάγματος είναι σίγουρα άρρηκτα συνδεδεμένη με την διαχρονική πορεία  της πόλης και των κατοίκων της, όπως και με τους εθνικούς αγώνες για την ανάκτηση εθνικών εδαφών, με κορυφαία την στιγμή της απελευθέρωσης της Μακεδονίας, τα 100 χρόνια της οποίας φέτος εορτάζουμε. Οποιαδήποτε σκέψη για τη μεταφορά της έδρας του από το Στρατόπεδο"Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" της Τρίπολης θα βρει απέναντι όλους τους Αρκάδες και ιδιαίτερα τους Τριπολίτες. Ηδη επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα μας  ενημερώσει άμεσα για τη βασιμότητα ή μη των ανωτέρω φημών. Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Τρίπολης είναι σε ετοιμότητα για να αποτρέψει κάθε ενέργεια η οποία στοχεύει στην μεταφορά της έδρας του 11ου Συντάγματος από την Τρίπολη".

Κ.Δ.