Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013 07:46

Εκδόθηκαν αποφάσεις για απαλλοτριώσεις στο δρόμο Σπερχογεία-Καρέλια και Τσουκαλέικα

Γράφτηκε από την
Εκδόθηκαν αποφάσεις για  απαλλοτριώσεις στο δρόμο Σπερχογεία-Καρέλια και Τσουκαλέικα

Εκδόθηκε η απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας για τον ορισμό προσωρινής τιμής στις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις 83 ιδιοκτησιών, για το κομμάτι από τη Σπερχογεία μέχρι το εργοστάσιο Καρέλια στα όρια Ασπροχώματος - Λεΐκων, καθώς επίσης για κομμάτι του αυτοκινητόδρομου στην περιοχή των Τσουκαλέικων.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των 83 ιδιοκτησιών είναι και οι 8 ιδιοκτησίες οι οποίες θα πρέπει να απαλλοτριωθούν για να κατασκευαστεί ο κόμβος στο ύψος του εργοστασίου Καρέλια και να συνδεθεί ο περιμετρικός με την οδό Αθηνών. 

Η συζήτηση για την προσωρινή τιμή απαλλοτρίωσης των συμπληρωματικών απαλλοτριώσεων για το κομμάτι από τα όρια Ασπροχώματος - Λεΐκων μέχρι και τη Λακωνικής θα γίνει στις αρχές του νέου έτους. Μέσα σε αυτές τις ιδιοκτησίες είναι και κάποιες στην περιοχή της Αγιάννας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κρίσιμη απόφαση, η οποία αναμένεται στις αρχές του νέου έτους, είναι αυτή του Εφετείου για την οριστική τιμή απαλλοτρίωσης. 

Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Ηλιόπουλος δήλωσε χθες πως "η προσωρινή τιμή μονάδας την οποία καθορίζει το δικαστήριο είναι ικανοποιητική για τους ιδιοκτήτες και αντιστοιχεί με μικρή απόκλιση στην αντίστοιχη προσωρινή τιμή μονάδας που αποφάσισε το δικαστήριο το 2011". Σημείωσε δε ότι η απόφαση του δικαστηρίου "είναι ένα θετικό σημάδι για την ολοκλήρωση του περιμετρικού". 

Ν.Κ.


NEWSLETTER