Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 13:57

Ενημέρωση της ρωσικής τουριστικής αποστολής στην Τριφυλία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ομορφιές της Τριφυλίας και να σχηματίσει μια πρώτη άποψη για την ευρύτερη περιοχή είχε χθες η υπεύθυνη του ρωσικού τουριστικού γραφείου "Labirint" Τατιάνα Ζότοβα, η οποία μαζί με άλλους συναδέλφους της αλλά και Ρώσους δημοσιογράφους φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στην Costa Navarino.

Η κ. Ζότοβα συναντήθηκε με το δήμαρχο Κώστα Κόλλια και την πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου. Μάλιστα, στη συζήτηση που είχαν, η υπεύθυνη του ρωσικού τουριστικού γραφείου έδειξε ενδιαφέρον να επισκεφτεί και πάλι την περιοχή με μικρότερα γκρουπ τουριστικών πρακτόρων, ώστε να δει και από κοντά όλες αυτές τις ομορφιές για τις οποίες ενημερώθηκε.

Στην κ. Ζότοβα προσφέρθηκαν και δύο καλάθια με προϊόντα της περιοχής. Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ότι ο Δήμος Τριφυλίας σε συνεργασία με τους ξενοδόχους της περιοχής θα συμμετάσχει με τοπικά προϊόντα και ενημερωτικό υλικό στο διήμερο φόρουμ που θα γίνει στην Costa Navarino.

Αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας υπογράμμισε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την εκπρόσωπο των πρακτόρων. Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αναδείξουμε και τις δικές μας ομορφιές ως τόπου προορισμού. Εμείς έχουμε ένα τριπλό πλεονέκτημα εδώ: Εχουμε μια θαυμάσια παραλία που εξακολουθεί να είναι παρθένα και είναι επισκέψιμη, έχουμε τον ορεινό μας όγκο από τη Νέδα μέχρι την Τραγάνα και τέλος είμαστε μια αγροτομάνα περιοχή, με βραβευμένα προϊόντα αλλά και πρώιμα κηπευτικά.

Μας είπε ότι έχει τη διάθεση να επισκεφτούν και πάλι την περιοχή μας σε μικρότερα γκρουπ για να περιηγηθούν σε αυτά που τους περιγράψαμε. Συμφωνήσαμε ότι εμείς με μεγάλη μας χαρά θα τους δεχτούμε, καθώς έτσι όπως έχει ανοίξει η αγορά με τη Ρωσία, με τις πτήσεις τις Aegean και την Costa Navarino, μπορούμε να ζωντανέψουμε και εμείς τον δικό μας τόπο.

Εμείς θα συμμετάσχουμε στο μίτινγκ στην Costa Navarino και ενδεχομένως να ξεναγήσουμε και κάποιους δημοσιογράφους στην περιοχή μας. Κάθε κίνηση που δημιουργεί ευκαιρίες και ανοίγει αγορές στον τουριστικό τομέα -και όχι μόνο σε αυτόν- από εμάς θα είναι ευπρόσδεκτη και θα τη στηρίζουμε με κάθε τρόπο».

Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας Γεωργία Χριστοδούλου επισήμανε:

«Σε συνεργασία με το Δήμο Τριφυλίας σκεφτήκαμε να συμμετάσχουμε στο Greek Forum. Θεωρούμε ότι θα είναι μια πρώτη γνωριμία, έτσι ώστε να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των Ρώσων πρακτόρων για τα επόμενα χρόνια. Πιστεύουμε ότι και οι υποδομές μας και τα καινούργια ξενοδοχεία που δημιουργούνται και η ήδη υπάρχουσες υποδομές είναι ικανότατες να προσφέρουν την καλύτερη διαμονή στους Ρώσους επισκέπτες».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Τοανόγλου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας "Euroxenia" που έχει αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του ξενοδοχείου "Messina mare" στο Καλό Νερό, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση ανέφερε:

«Πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει μια βοήθεια και από τους τοπικούς φορείς, για να γνωρίσουν οι τουριστικοί πράκτορες καλύτερα την περιοχή και να δημιουργηθεί ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, έτσι ώστε του χρόνου να έρθουν με περισσότερα αεροπλάνα και σίγουρα με περισσότερο κόσμο. Η συνάντηση αυτή είχε το χαρακτήρα μιας πρώτης γνωριμίας, ώστε να μάθουν κάποιες λεπτομέρειες όσον αφορά την περιοχή, που έχει πολλά ενδιαφέροντα και αξιοθέατα και -το πιο σημαντικό- έχει τοπική παραγωγή που προσπαθούμε να φέρουμε και μέσα στα ξενοδοχεία.

Πιστεύω ότι η επένδυση της Costa Navarino προσελκύει το ενδιαφέρον και της ρώσικης αγοράς. Από εκεί και πέρα είναι θέμα των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων που μπορούν να έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές και άλλες, να φιλοξενήσουν ποσοτικά και ποιοτικά τον κόσμο αυτό... ώστε να αρχίσει να γίνεται πλέον γνωστός ο προορισμός».

Να σημειώσουμε επίσης ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ευστάθιος Ανδρινόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης

 

Κ.Μπ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER