Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 16:31

Ενημέρωση εμπόρων από Καββαθά για αλλαγές στο ασφαλιστικό 

Γράφτηκε από την

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, θα είναι ομιλητής στην εσπερίδα που διοργανώνει σήμερα στην Καλαμάτα η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ.

Η εκδήλωση με θέμα «Συνδικαλισμός και συλλογική δράση - Προκλήσεις για την τοπική Ομοσπονδία σήμερα» είναι προγραμματισμένη στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Rex". Επίσης, ο κ. Καββαθάς θα ενημερώσει και θα αναλύσει το επικείμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι Θανάσης Βασιλόπουλος πρόεδρος ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, Γιώργος Καββαθάς πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Περικλής Μαντάς αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Παναγιώτης Νίκας δήμαρχος Καλαμάτας και Δημήτρης Μανιάτης πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. 

Α' θεματική ενότητα: Προγραμματισμός δράσης για την ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας(2016-2018). Μελέτη αποτύπωσης υφιστάμενης κατάστασης και προοπτικών ανάπτυξης - Σχέδιο δράσης ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας. Εισήγηση από την Ιωάννα Γάλλου επιστημονική συνεργάτιδα ΙΜΕ - ΓΣΕΒΕΕ. 

Β' θεματική ενότητα: Προκλήσεις και διεκδικήσεις για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Εισήγηση από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργο Καββαθά.

Γ' θεματική ενότητα: Χρηματοδότηση της μικρής επιχείρησης την εποχή της κρίσης. Εισήγηση από τον καθηγητή Εφαρμογών ΑΤΕΙ Καλαμάτας Αλέξανδρο Λυγγίτσο. Παρεμβάσεις από το κοινό - Συζήτηση. 

Κλείσιμο εκδήλωσης: "Επιχειρείν στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων. Στρεβλώσεις, προκλήσεις και προοπτικές". Εισήγηση από τον πρόεδρο ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας Θανάση Βασιλόπουλο. 

Συντονιστής θα είναι ο Δημήτρης Γαλανάκης μέλος Δ.Σ. ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας, ενώ μετά το τέλος της θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό των θεμάτων της εκδήλωσης. 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.