Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 07:47

“Ηπια τουριστική ανάπτυξη Κυπαρισσιακού Κόλπου” σε ημερίδα στην Αρχαία Ολυμπία

Γράφτηκε από την
“Ηπια τουριστική ανάπτυξη Κυπαρισσιακού Κόλπου” σε ημερίδα στην Αρχαία Ολυμπία

Την τρίτη κατά σειρά ημερίδα με θέμα «Ηπια τουριστική ανάπτυξη Κυπαρισσιακού Κόλπου» διοργανώνει η Πρωτοβουλία Συνεργασίας Τουριστικής Ανάπτυξης συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια δημιουργίας ενός ισχυρού brand name του Κυπαρισσιακού Κόλπου μέσα στην διεθνή τουριστική αγορά.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στον συνεδριακό χώρο του δήμου, με την ευγενική φιλοξενία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και την ενεργή συμπαράσταση του Εμπορικού Συλλόγου «Ερμής», την ερχόμενη Κυριακή 6 του μηνός στις 11 το πρωί.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία προσπάθεια ακόμα για την ανάδειξη, προβολή και τουριστική προώθηση του Κυπαρισσιακού Κόλπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, τους γεώτοπους και τα φυσικά κάλλη, τον πολιτισμό και την ιστορία, τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, τις παραδοσιακές εκδηλώσεις και τα τοπικά προϊόντα.
Οι συνεχιζόμενες επαφές, η επικοινωνία, η διαφημιστική προβολή, ο διαδικτυακός χώρος, συνεργαζόμενοι με τις αρχές, συλλόγους, ιδιωτικούς φορείς, περιφέρειες και δήμους οι οποίοι πήραν σημαντικές αποφάσεις για την προστασία και ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με κοινές δράσεις, συλλογικότητα και συνεργασία κάτω από την ίδια ομπρέλα, με ρεαλιστικές προτάσεις και την δημιουργία της αστικής εταιρείας με κοινό στόχο και όραμα να πετύχουμε δώδεκα μήνες επίσκεψης τουριστών στην περιοχή μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας, παραμονή νέων στον τόπο τους, εισροή συναλλάγματος, αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, καλύτερη ποιότητα ζωής. Επικεντρώνοντας την σκέψη μας με αγάπη και όνειρο με κοινό σκοπό και αγώνα, με αίσθημα ευθύνης έχουμε την πεποίθηση ότι θα υλοποιηθούν οι στόχοι μας και θα επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο εκπαιδευτικός Γεώργιος Ζήρος και ομιλητές οι: Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, δικηγόρος παρά Αρειο Πάγο, με θέμα «Υλοποίηση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ηπια Τουριστική Ανάπτυξη Κυπαρισσιακού Κόλπου με σεβασμό στο περιβάλλον» και τα οφέλη αυτής». Αντώνης Τζαναβάρης, επιχειρηματίας, με θέμα «Ρεαλιστικές προτάσεις δωδεκάμηνης τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας». Ηλίας Μπουντούρης, διευθυντής "Χρυσαλίδας" εταιρείας μελέτης, καταγραφής, διατήρησης και ανάπτυξης περιβαλλοντικής, ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, με θέμα «Ανάδειξη τοπικού πολιτισμού, το ασφαλέστερο και πιο αποδοτικό τουριστικό προϊόν». Πάνος Φωτιάδης, διευθυντής της Travel Media Applications, με ειδικότητα στον ποδηλατικό τουρισμό. Γεώργιος Λουρδηής, μηχανολόγος μηχανικός, με θέμα «Αλιευτικός Τουρισμός». Σωτήρης Μαρίνης ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Αγροτουρισμός – Βιωματικές Εμπειρίες».
Τονίζεται δε πως η επόμενη  ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αρχαίας Μεσσήνης στο τέλος της τουριστικής περιόδου με κύρια θέματα  «Ιατρικός, Συνεδριακός και Θεματικός Τουρισμός».


NEWSLETTER