Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016 13:37

Εκδήλωση για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων»

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Εκδήλωση για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων»

Εκδήλωση με θέμα «Διαχείριση των "κόκκινων δανείων"» διοργανώνει την Τετάρτη 16 του μήνα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου. Ομιλητής θα είναι ο δρ. Στάθης Λιακόπουλος, διακεκριμένος σύμβουλος επιχειρήσεων. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητήριου, η εκδήλωση γίνεται με το σκεπτικό ότι: «Η κρίση, με τη δυσχέρεια που διαμόρφωσε στο τομέα της ρευστότητας, μεγιστοποίησε τη σημασία της, αναδεικνύοντας τον τομέα ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα βιωσιμότητας. Η διάρκεια των οικονομικών δυσχερειών διαμόρφωσε χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 73 δισ. οι οποίες χαρακτηρίζονται επισήμως πλέον ως "κόκκινα δάνεια". Το μέγεθος αυτό και η σημασία του για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πιστωτικά ιδρύματα έχει διαμορφώσει μια νέα αναγκαιότητα και κινητοποίηση στη διαδικασία της ρύθμισης-τακτοποίησης αυτών των οφειλών. Ηδη υπάρχει επίσημος κώδικας δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και σχετική κινητοποίηση από το υπουργείο Ανάπτυξης και τα πιστωτικά ιδρύματα». 

Αναλυτικότερα, θα παρουσιαστούν: Λόγοι που οδηγηθήκαμε στα κόκκινα δάνεια. Θεραπευτικές μέθοδοι και πρόληψη. Ορισμός "κόκκινων δανείων" - κώδικας δεοντολογίας. Προσέγγιση της ιδανικής μορφής ρύθμισης (ανά περίπτωση). Πώς καταλήγουμε στην πλέον συμφέρουσα λύση για την επιχείρηση; Πώς την αξιολογούμε; Πώς διαμορφώνουμε και παρουσιάζουμε ένα τέτοιο αίτημα στα πιστωτικά ιδρύματα; Παραδείγματα.

Οπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, «οι συμμετέχοντες δε θα μάθουν μόνο μια στείρα θεωρητική προσέγγιση οικονομικής ανάλυσης, αλλά για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν πρακτικές αναδιάρθρωσης και εξέλιξης βιωσιμότητας με πραγματικά παραδείγματα».

 

Θα ακολουθήσει ελεύθερος διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER