Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016 09:46

Το 2017 χωρίς κρουαζιερόπλοια η Μεσσηνία;

Γράφτηκε από τον
Το 2017 χωρίς κρουαζιερόπλοια η Μεσσηνία;

 

Τα "Costa Νeoclassica" και "Neoromantica", τα εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια που πιάνουν Καλαμάτα αρκετές φορές το χρόνο τα τελευταία χρόνια, δεν θα πιάσουν το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας κατά το 2017. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πλοιοκτήτρια εταιρεία, λόγω της κατάστασης στην Τουρκία, αποσύρει για την επόμενη χρονιά το ενδιαφέρον της για την ευρύτερη περιοχή. Mε το σταμάτημα των δρομολογίων των δύο εντυπωσιακών κρουαζιερόπλοιων η περιοχή μας εκτιμάται ότι θα στερηθεί του χρόνου περίπου  22.500 τουρίστες, σε σχέση με τη φετινή χρονιά. Από τη μείωση των τουριστών δεν θα πληγούν μόνο επιχειρήσεις της Καλαμάτας αλλά ταξί και επαγγελματίες από όλη τη Μεσσηνία, καθώς οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων επισκέπτονται τόσο την Αρχαία Μεσσήνη όσο και τα Ανάκτορα του Νέστορα. 

Πρόκειται για μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, καθώς σε κάθε ταξίδι του "Costa Νeoclassica" ή του "Neoromantica" επισκέπτονται τον τόπο μας 1.200 τουρίστες κατά μέσο όρο. Φέτος το "Costa Neoclassica" έχει καταπλεύσει μέχρι τώρα 13 φορές -και όχι τους μήνες του καλοκαιριού- και το "Costa Neoromantica" μία, φέρνοντας στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία 16.500 τουρίστες τουλάχιστον. Μέχρι το τέλος του 2016 το "Costa Neoclassica" θα πιάσει Καλαμάτα άλλες πέντε φορές (στις 6, 18 και 30 Νοεμβρίου, στις 12 και 29 Δεκεμβρίου), μεταφέροντας περίπου 6.000 επισκέπτες.

Ολα αυτά τη στιγμή που ο τόπος μας ποντάρει κι ελπίζει στην ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας και ο Δήμος Καλαμάτας σχεδιάζει την κατασκευή ειδικής προβλήτας στο λιμάνι για την προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων. Να υπενθυμίσουμε, μάλιστα, ότι ο δήμαρχος Π. Νίκας είχε συνάντηση στον Πειραιά με εκπρόσωπους των εφοπλιστών, ζητώντας να δείξουν ενδιαφέρον για την Καλαμάτα και είχε ανακοινώσει την επίσκεψή τους στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.

Γ.Σ.


NEWSLETTER