Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2016 09:22

Αεροδρόμιο Καλαμάτας: + 25% στις διεθνείς αφίξεις και +14,6 στις αφίξεις εσωτερικού

Γράφτηκε από τον
Αεροδρόμιο Καλαμάτας: + 25% στις διεθνείς αφίξεις και +14,6 στις αφίξεις εσωτερικού

Εντυπωσιακή αύξηση 25% σημείωσαν οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο Καλαμάτας το φετινό δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα φέτος καταγράφηκε ιδιαίτερα μεγάλη μείωση των αφίξεων εσωτερικού (-14,6%).

Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) στο Στατιστικό Δελτίο που εξέδωσε το Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, το πρώτο δεκάμηνο του φετινού χρόνου ήταν 106.791 (85.583 το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι), μια αύξηση που φθάνει το 24,8%.

Απίστευτο είναι το ποσοστό αφίξεων του περασμένου Οκτωβρίου, που εμφανίζεται αυξημένο κατά 54,6% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Ειδικότερα, φέτος τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 7.829 διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ τον ίδιο μήνα πέρυσι ήταν 5.065.

Ωστόσο, σημαντική μείωση προκύπτει φέτος για τις αφίξεις εσωτερικού στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου ΣΕΤΕ, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου φέτος οι αφίξεις εσωτερικού ήταν 5.215 έναντι 6.109 πέρυσι, γεγονός που συνιστά μείωση κατά 14,6%.

Σημειώνεται επίσης ότι η μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, μείωση αφίξεων εσωτερικού φέτος στην Καλαμάτα καταγράφηκε τον περασμένο Αύγουστο (749 έναντι 848 πέρυσι τον ίδιο μήνα), με το ποσοστό μείωσης για τον συγκεκριμένο μήνα φέτος συγκριτικά με πέρυσι να φθάνει το 11,7%.

Τέλος, συνολικά στην Πελοπόννησο -δηλαδή στα αεροδρόμια Καλαμάτας και Αράξου- ο ίδιος φορέας αναφέρει ότι φέτος τον Οκτώβριο υπήρξε σημαντική πτώση των αφίξεων εσωτερικού κατά 33,2%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ σε σύνολο 10μήνου η μείωση των αφίξεων εσωτερικού στα δύο αυτά αεροδρόμια, σε σχέση με πέρυσι, ήταν 26,2%.

 Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER