Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017 10:11

Experience Lab| XLab: Ολοκληρώνεται το εργαστήριο για επαγγελματίες του τουρισμού 

Γράφτηκε από την

Ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι το διήμερο εργαστήριο για επαγγελματίες του τουριστικού τομέα, επιχειρηματίες και παραγωγούς τοπικών προϊόντων, το οποίο διοργανώνει από χθες Παρασκευή στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο «Rex», ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς».

Πρόκειται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για το Experience Lab| XLab, στο πλαίσιο του έργου Well-O-Live, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες του τουριστικού τομέα, επιχειρηματίες και παραγωγούς τοπικών προϊόντων, εκπαιδευτικούς, ερευνητές, καλλιτέχνες, εστιάτορες κ.ά.

Ο στόχος, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, είναι «να δημιουργήσει ένα διακρατικό δίκτυο από ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς για την υλοποίηση ενός καινοτόμου πλαισίου σχεδιασμού, διαχείρισης και προώθησης θεματικού τουρισμού και προϊόντων της υπαίθρου εστιασμένο στις ελαιοπαραγωγικές περιοχές».

Αυτό που μέσω παρουσιάσεων και θεματικών εργαστηρίων πρότειναν στην Καλαμάτα ειδικοί εμπειρογνώμονες από την Ιταλία, την Φινλανδία και την Ελλάδα -συνεχίζει η ανακοίνωση- αφορά σε «καινοτόμους τρόπους διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς από τις σύγχρονες κοινωνίες».

Οι «Δρόμοι της Ελιάς» αποτελούν εταίρο στο έργο Well-O-Live, στο οποίο συμμετέχουν φορείς από την Ιταλία (Δήμος Μπρίντιζι και Destination Makers), Γαλλία (Ιταλικό Επιμελητήριο Λιόν), Ισπανία (Γενική Διεύθυνση Τουρισμού Καταλονίας), Κροατία (Περιφερειακή Αναπτυξιακή Αρχή Ντουνέα), Φιλανδία (Πανεπιστήμιο ανατολικής Φιλανδίας / Τμήμα Τουριστικών Σπουδών) και Βουλγαρία (New Travels Agency).

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εργασίες της σημερινής δεύτερης και τελευταίας ημέρας ξεκινούν στις 9.30 το πρωί. Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των εργασιών της 1ης ημέρας και θα ακολουθήσει ο πρόεδρος των «Δρόμων της Ελιάς» Γιώργος Καραμπάτος στο θέμα «Καινοτόμες στρατηγικές μάρκετινγκ και προώθησης: η "Agora" των "Δρόμων της Ελιάς"».

Στη συνέχεια, από τις 11.30 το πρωί ώς τη 1.30 το μεσημέρι θα γίνει συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού, και στις 2.30 το μεσημέρι θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα.