Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017 09:12

Δυνατό χαρτί για το ΤΑΙΠΕΔ το αεροδρόμιο Καλαμάτας 

Γράφτηκε από την
Δυνατό χαρτί για το ΤΑΙΠΕΔ το αεροδρόμιο Καλαμάτας 

 

Το ολοένα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο Καλαμάτας θεωρείται από το ΤΑΙΠΕΔ ως ένα από τα «δυνατά χαρτιά» στη β' φάση της παραχώρησης των υπόλοιπων 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μας.

Αυτό αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής», στο οποίο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι ο αερολιμένας της μεσσηνιακής πρωτεύουσας «κατάφερε τα δύο προηγούμενα χρόνια να καταλάβει την τρίτη θέση μεταξύ των σημαντικότερων ευρωπαϊκών αεροδρομίων, επιτυχία που κατά το μεγαλύτερο μέρος της οφείλεται στην τουριστική επένδυση της Costa Navarino, η οποία διαφήμισε διεθνώς ολόκληρη τη Μεσσηνία».

Οπως προστίθεται στο σχετικό ρεπορτάζ, το ΤΑΙΠΕΔ «πρέπει μέχρι τον Σεπτέμβριο να αξιολογήσει τις επιλογές αξιοποίησης που έχουν αυτά τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια και να αποφασίσει ποια απ’ αυτά και με ποιον τρόπο μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα, πριν τα μεταβιβάσει στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), δηλαδή στο νέο υπερταμείο.

Σημειώνεται ότι τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια δεν θα αξιοποιηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα μεταφερθούν στο νέο υπερταμείο. Αμεσος στόχος η δημιουργία cluster, στο οποίο θα ενταχθούν σε ομάδες ούτως ώστε να αξιοποιηθούν και να πάρουν υπεραξία».

Τα 23 περιφερειακά αεροδρόμια για τα οποία προχωρά διαγωνισμός πρόσληψης συμβούλων -η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους λήγει στις 24 Ιουνίου- είναι της Αλεξανδρούπολης, του Αράξου, της Αστυπάλαιας, της Χίου, της Ικαρίας, των Ιωαννίνων, της Καλαμάτας, της Καλύμνου, της Καρπάθου, της Κάσου, του Καστελόριζου, της Καστοριάς, της Κοζάνης, των Κυθήρων, της Λέρου, της Λήμνου, της Μήλου, της Νέας Αγχιάλου, της Νάξου, της Πάρου, της Σητείας, της Σκύρου και της Σύρου.


NEWSLETTER